Бразилия планира да елиминира визите за посетители за американците, заявява

...
Бразилия планира да елиминира визите за посетители за американците, заявява
Коментари Харесай

Бразилия ще отмени визите за американците, за да стимулира туризма

Бразилия възнамерява да отстрани визите за гости за американците, декларира министърът на туризма на страната в сряда. Тази мярка е резултат от желанието на президента Жаир Болсонаро да трансформира изоставащия туристически бранш и да сътвори по-добри връзки със Съединени американски щати.

Инициативата за визи е част от проекта на външното министерство за първите 100 дни на власт на Болсонаро, който встъпи в служба на 1 януари, споделя министърът на туризма Марсело Алваро Антонио в изявление за Reuters.

" Нашето желание е в действителност да премахнем заявките за визи за американците ", споделя Антонио.

 Болсонаро желае свободна търговия с всички страни на света
Болсонаро желае свободна търговия с всички страни на света

Въоръжен с експертен екип и амбициозна стратегия, има ли президентът на Бразилия късмет да реформира страната?

Болсонарото завоюва президентството с дясна платформа и е открит обожател на американския президент Доналд Тръмп. Той се стреми да приближи Бразилия до Съединените щати, за разлика от държавното управление на левицата на работническата партия, което води страната за 13 от последните 15 години и благоприятства връзките с други разрастващи се стопански системи.

" Левицата третира Съединените щати като съперник, само че това няма да е по този начин при нашето държавно управление ", споделя Антонио. " Президентът Болсонаро желае да одобри Съединените щати като сътрудник на Бразилия. "

Бразилия е най-голямата стопанска система в Латинска Америка, само че от дълго време туризмът ѝ надалеч не е развъртян. Понастоящем страната получава 6,6 милиона задгранични туристи годишно, което е съвсем половината от тези на Ню Йорк.

Бразилия също ще се стреми да отстрани визите за канадците, японците и австралийците, само че периодите за това следва да бъдат решени от министерството на външните работи, споделя Антонио.

Понастоящем жителите на Съединени американски щати заплащат 44 $ за двугодишна виза или 160 $ за 10-годишна виза.

Антонио споделя, че бюрокрацията се е нараснала за американците, които желаят да посетят Бразилия под управлението на Работническата партия, което поддържа също толкоз прецизно отношение към американците, които търсят бразилски визи, както бразилците, когато желаят да посетят Съединени американски щати.

Други проекти за преразглеждане на туристическата политика включват удвояване на разноските на страната за задгранични туристически реклами до над 34 милиона $ до 2023 година, споделя Антонио.

Страната си слага цела да удвои интернационалните визити до 12 милиона годишно до 2022 година

Правителството също по този начин се стреми да преобразува своя народен съвет по туризъм в организация. Това ще му разреши да си партнира с частни предприятия като самолетни компании, което сега е неразрешено, съгласно Антонио.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР