Бразилия отново показа, че няма да има никакви проблеми да

...
Бразилия отново показа, че няма да има никакви проблеми да
Коментари Харесай

Неймар се развихри при нова победа на Бразилия

Бразилия още веднъж сподели, че няма да има никакви проблеми да се класира за Мондиал 2022. Петкратните международни първенци победиха с 4:1 Уругвай и са безапелационен водач в квалификациите в зона КОНМЕБОЛ с 31 точки - пет повече от втория Аржентина. Над всички на терена на "Арена Амазония " в Манаус беше Неймар, който вкара един от головете и подаде за други два.

Подобно на загубата с 0:3 от Аржентина преди няколко дни, "урусите " още веднъж разочароваха. Първият гол падна в 11-ата минута, когато Неймар от дребен ъгъл прокара топката сред краката на Себастиан Коатес. Това беше юбилейното попадение номер 70 за звездата ан Пари Сен Жермен с екипа на националния тим.Гостите непрекъснато прибягваха до нарушавания, с цел да стопират мощните бразилски офанзиви, само че и това не им оказа помощ. В 19-ата минута Неймар шутира, Фернандо Муслера мазета, само че право на крайници на Рафиня, който от близко не сбърка.

Крилото на Лийдс беше другият най-хубав състезател в отбора на Бразилия. В края на полувремето той доста технично се измъкна в наказателното поле, само че Муслера избави удара му. Уругвай сътвори единствено една голова обстановка преди почивката - мощен удар на Родриго Бентанкур, който мина около гредата.

Оскар Табарес направи тройна промяна на полувремето и в игра влязоха Лукас Торейра, Мартин Касерес и Хоакин Пикерес. В 56-ата минута Кавани вкара гол, само че той беше анулиран за засада. Малко по-късно Неймар изведе Рафиня, който с акуратен удар в далечния ъгъл повиши резултата на 3:0.

В 65-ата минута Муслера отрази изстрел от няколко метра на Габриел Барбоса. Домакините продължиха да основават голови обстановки, а съдията Фернандо Рапалини не им даде дузпа за нарушаване на Коатес против Неймар.Уругвай въпреки всичко стигна до попадение в 77-ата минута, когато Луис Суарес извърши фаул и с удар по тревата изненада Едерсон. Веднага по-късно Неймар направи още един пропуск, а след това негово центриране стигна до Габриел Барбоса и той насочи топката в мрежата с глава. Първоначално голът беше анулиран, само че след преразглеждане с ВАР Рапалини се убеди, че няма засада и зачете попадението.

Загубата смъкна Уругвай на 5-о място в класирането с 16 точки, колкото има и Колумбия след нулевото тъждество с Еквадор. "Урусите " взеха единствено точка от последните си 3 мача, а през ноември им следва домакинство на Аржентина. Следващият мач на Бразилия е вкъщи против Колумбия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР