Бразилия най-сетне постигна победа на световното първенство, макар и много

...
Бразилия най-сетне постигна победа на световното първенство, макар и много
Коментари Харесай

Бразилия пак буксува, но победи Коста Рика

Бразилия най-накрая реализира победа на международното състезание, въпреки и доста мъчно. " Селесао " надви с 2:0 над Коста Рика във втория си дуел от група Е с голове на Филипе Коутиньо и Неймар.
Резултатът обаче подвежда, защото мачът не бе по никакъв начин лек за петкратните международни първенци, които са считани за един от любимците и на Мондиал 2018. Най-показателно е, че попаденията бяха вкарани едвам в даденото от рефера Бьорн Кайперс продължение.
До почивката бразилците имаха единствено един прецизен удар във вратата, защитавана от Кейлор Навас, освен това чак в 45-ата мин. от най-активния в техния отбор - левият бек Марсело.
През втората част " селесао " заигра доста по-добре и последваха няколко намеси на Навас. Нападателят Габриел Жезуш пък улучи напречната греда на костариканската врата след удар с глава.
Голът обаче по този начин и не влизаше, като мачът вървеше към второ следващо тъждество на Бразилия на шампионата. В първата минута на спомагателното време Жезуш се опита да отиграе свалената от Роберто Фирмино топка, само че Коутиньо бе по-бърз и означи от близо. Костариканците започнаха да търсят равнене и при контраофанзива в 4-ата минута на продължението Дъглас Коща центрира отдясно на Неймар, който най-накрая вкара първия си гол на Мондиала и оформи крайния резултат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР