Бразилия може да превъзмогне липсата на голямата си звезда Неймар,

...
Бразилия може да превъзмогне липсата на голямата си звезда Неймар,
Коментари Харесай

Кафу: Бразилия може да спечели Копа Америка дори без Неймар

Бразилия може да превъзмогне неналичието на огромната си звезда Неймар, с цел да завоюва Копа Америка на лична земя, счита някогашният капитан на „ Селесао “. Тимът открива акцията си против Боливия в Сао Пауло, като нацията е обнадеждена за първа купа от конкуренцията след 2007 година. Селекционерът Тите няма да може да разчита на нападателя на ПСЖ Неймар, който получи контузия на глезена по време на контрола против Катар – един от двата тима, който получи покана от уредниците за шампионата дружно с Япония.

Перу и Венецуела са другите два съперника на „ кариоките “ в група A, като домакините се надяват на по-лесен път до финала на „ Маракана “ в Рио на 7 юли. Кафу е рекордьор по участия с екипа на националния тим със 142 и стана международен първенец на два пъти, като през 2002 година бе и капитан на отбора. Бившият десен бек на „ Селесао “ е наясно с тежестта на упованията към тима. Полузащитникът на Барселона Артур също има проблем с коляното. Въпреки това Кафу има вяра, че възпитаниците на Тите са способни да се оправят с провокациите, като крилото на Челси Уилиан бе извикан на мястото на контузения Неймар.

„ Бразилия загуби страховит състезател, един от най-важните в националния тим, което трансформира нещата тактически “, съобщи Кафу пред публицисти в Бразилия, представен от O Dia. „ Тите има задачата да построи боеспособен състав без него, само че не считам, че това ще попречи на отбора да изиграе страхотни мачове и да завоюва купата. Мисля, че това ще бъде друга Копа Америка, с огромни тимове “, добави той. Бразилия разгроми Хондурас със 7:0 в последната си инспекция преди старта на шампионата, като нападателят на Евертън Ричарлисон бе измежду голмайсторите. Бразилия може да разчита на историята, откакто във всички предходни четири случая, в които бе хазаин, непроменяемо ставаше първенец – за последно през 1989 година.

Боливия ще бъде в ролята на аусайдер на „ Естадио до Морумби “ в петък, само че селекционерът Едуардо Вилегас е стимулиран да се възползва от опциите на отбора. „ За нас е привилегия да се надигнем против Бразилия и сходно на другарската среща с Франция неотдавна, ние желаеме да се представим добре “, съобщи Вилегас, представен от уеб страницата на Боливийската футболна федерация. „ Знаем, че отстъпваме с едно равнище на всички останали, само че това не значи, че няма да се борим за позитивни резултати. Всичко е въпрос на държание, битка и пристрастеност – това и ще покажем в отбора “, приключи той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР