Бразилия. Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху се срещна с държавния

...
Бразилия. Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху се срещна с държавния
Коментари Харесай

Times of Israel: Бенямин Нетаняху се среща с Майкъл Помпео след решението на САЩ за оттегляне от Сирия

Бразилия. Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху се срещна с държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео в Бразилия, в договаряния, които са фокусирани върху изтеглянето на американските войски от Сирия, пие израелското англоезично издание The Times of Israel .
" Имаме доста неща за разискване ", съобщи Нетаняху пред кореспонденти преди срещата. „ Ще обсъдим интензивното съдействие сред Израел и Съединените щати, като също ще се прегледат въпросите след решението на Съединени американски щати да се отдръпват от Сирия, по какъв начин да засилим още повече нашето разследващо и оперативно съдействие в Сирия и другаде, за блокираме иранската експанзия в Близкия изток и да принудим Иран да се отдръпна.
„ Това е обща цел и би трябвало да кажа, че също по този начин доста правя оценка поддръжката, мощната поддръжка и недвусмислената поддръжка, която вие и президентът оказахте в нашата отбрана против Сирия и Хизбула през последните няколко дни " - добави Нетаняху.
Помпео акцентира, че американският ангажимент към сигурността на Израел е неизменен, макар изтеглянето на Съединени американски щати.
" Нашите старания за опълчване на иранската експанзия не престават и нашият ангажимент към... отбраната на Израел продължава, по същия метод, както преди да бъде взето това решение ", споделя държавният секретар на Съединени американски щати.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР