Бразилия изпревари Италия по брой на починалите от коронавируса, съобщи

...
Бразилия изпревари Италия по брой на починалите от коронавируса, съобщи
Коментари Харесай

Бразилия задмина Италия по брой на жертвите от коронавирус

Бразилия изпревари Италия по брой на умрелите от ковид, заяви Би Би Си. Местните управляващи оповестиха, че през последните 24 часа са регистрирани 1473 смъртни случая, свързани с COVID-19. Починалите от болестта в страната към този момент са общо над 34 000 души и има повече от 580 000 доказани инфектирани.

На фона на влошаващите се цифри бразилското държавно управление спря да ги разгласява постоянно. Последните данни за разпространяването на инфекцията в страната бяха обявени единствено в централните осведомителни излъчвания, което наблюдаващите правят оценка като " повече от инцидентно съвпадане ".

Същевременно Европа се готви да отпусне множеството ограничаващи ограничения против болестта. С наближаването на летния туристически сезон страните от Европейски Съюз са подготвени да отстранен както вътрешните ограничавания, по този начин и да бъдат отворени външните граници за несъществени пътувания, с цел да могат туристите да се придвижват свободно.

Италия направи това по-рано тази седмица и по-голямата част от останалата част от съюза ще постъпи по същия метод до края на месеца. За множеството страни датата, на която ще се отворят, е към средата на юни - това включва Франция, Белгия, Германия, Гърция, Австрия, Холандия и Чехия. Очаква се Испания да позволи на интернационалните туристи да влизат в страната през юли.

Докато някои страни ще разрешат пътувания на жители на всички страни членки от Европейски Съюз, други първо ще разрешат достъп единствено на туристи от страни, които се считат за нискорискови.

Тъй като Англия към този момент не е част от Европейски Съюз, нейните жители няма да могат да влизат в множеството страни. В Обединеното кралство всички интернационалните пасажери ще би трябвало да се самоизолират за две седмици, като тази мярка влиза в действие от 8 юни и незабавно провокира негодуванието на авиопревозвачите и чиновниците на летищата.

В прилежаща Турция бяха обновени вътрешните полети и бяха отворени огромните пазари, само че от среднощ през днешния ден до среднощ в неделя се вкарва възбрана за излизане от домовете в 15 провинции. Целта е да се спре коронавирусната зараза, която досега е лишила живота на 4600 души в страната. Пълната карантина ще важи за огромните градове Анкара, Истанбул, Измир.

За улеснение на жителите през днешния ден всички магазини ще работят до 23 часа локално време. По време на карантината отворени ще бъдат единствено пекарните, а заведенията за хранене ще могат да доставят храна по домовете.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР