Бразилия излезе на второ място в света по брой на

...
Бразилия излезе на второ място в света по брой на
Коментари Харесай

Бразилия е на второ място в света по брой на жертвите от COVID-19

Бразилия излезе на второ място в света по брой на жертвите от COVID-19, предадоха организациите, като се позоваха на данни, публикувани от бразилското министерство на опазването на здравето.
До момента на второ място по жертви в света беше Англия, само че в този момент Бразилия я изпреварва по този индикатор. С максимален брой жертви от COVID-19 в света остават Съединени американски щати.
Бразилия е записала общо 828 810 доказани случая на ковид, за последните 24 часа са открити 25 982 нови инфекции. Новите смъртни случаи за миналото денонощие са 909, с което общият брой на жертвите в Бразилия става 41 828, показва здравното й министерство. От хората с открит COVID-19 са се възстановили 365 063, добави ведомството.
Въпреки тези данни Световната здравна организация съобщи, че здравната система на Бразилия съумява да издържи на натиска.
"От данните, с които разполагаме, се вижда, че системата не е претрупана ", съобщи на брифинг в Женева основният специалист на СЗО по въпросите на оправянето с изключителни обстановки доктор Майк Райън. По думите му не са доста регионите в Бразилия, където леговият потенциал за интензивно лекуване на лечебните заведения да е напълнен на над 80%.
Бразилия явно има огнища в гъстонаселените градове, сподели той. Но по думите му като цяло здравната й система се оправя с втория максимален брой инфекции в света. Бразилия е втора след Съединени американски щати в света и по брой на записаните инфекции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР