Бразилия и САЩ споделят мнението, че международната общност не бива

...
Бразилия и САЩ споделят мнението, че международната общност не бива
Коментари Харесай

Бразилия и САЩ: Международната общност не бива да има думата по начина за справяне с пожарите в Амазония

Бразилия и Съединени американски щати споделят мнението, че интернационалната общественост не трябва да има думата по метода за справяне с пожарите, опустошаващи Амазония.

Това съобщи министърът на външните работи на Бразилия Ернесто Араужо след среща с президента Доналд Тръмп в Белия дом през вчерашния ден, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес. "Мисля, че ние сме на една и съща вълна ", сподели министърът, съгласно който и двете страни отхвърлят "международната интервенция във вътрешните работи на Бразилия ", както се изрази той, от страна на задграничните държавни управления, разтревожени за бъдещето на амазонската гора.

По думите на Араужо пожарите "не са опрощение да се пропагандират хрумвания за интернационален мениджмънт на Амазония ", въпреки да добави, че страната му е отворена за съдействие с други страни, отбелязва АП. Все отново той посочи, че на срещата Тръмп не е предложил някаква съответна помощ.

"Тръмп и президентът Болсонаро, и двете държавни управления споделят гледната точка, съгласно която всяка страна е суверенна на своята територия ", акцентира Араужо, представен от Агенция Франс Прес. Той съобщи, че смисъла на амазонската гора като неповторим фактор за регулирането на климатичните промени е пресилено, отбелязва организацията.

"Съзнаваме значимостта на Амазония за света, само че и други гори също са значими екосистеми ", добави той, а най-после омаловажи мащаба на пожарите, които по думите му са намалели спрямо предходната година. "Ние сполучливо се борим с пожарите и към този момент потушихме множеството от тях ", добави той. Министърът акцентира пред публицистите, че срещата с президента на Съединени американски щати е траяла час и половина и свидетелства за "много специфичните връзки " сред двете страни при ръководството на президента Болсонаро.

Бразилският посланик бе съпроводен на срещата от сина на президента Болсонаро - конгресменът Едуардо Болсонаро, подготвян за предстоящ дипломат на Бразилия във Вашингтон. По думите на Араужо администрацията на Тръмп към този момент е изразила утвърждение за възможната му посланическа позиция. Фактът, че Тръмп е посрещнал в Белия дом него и Болсанаро-младши, въпреки че не са държавни глави, "показва какъв брой надалеч сме напреднали в построяването на доста специфични връзки със Съединени американски щати ", съобщи Араужо, представен от АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР