Бразилия и Мексико съобщиха за най-голям скок на нови случаи

...
Бразилия и Мексико съобщиха за най-голям скок на нови случаи
Коментари Харесай

Бразилия и Мексико отбелязаха рекорден брой новозаразени с коронавирус

Бразилия и Мексико оповестиха за максимален скок на нови случаи на ковид в границите на денонощие, тъкмо когато водачите на двете страни усилиха напъните си за отваряне на националните стопански системи, макар че, както наподобява, разпространяването на вируса в Латинска Америка набира мощ, съобщи Ройтерс.

Десният бразилски президент популист Жаир Болсонаро и левият водач на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор в началото омаловажаваха опасността от вируса, а по-късно се концентрираха върху отварянето на стопанската система, макар растящия брой инфектирани.

Надигането на болестта в обособени региони на Латинска Америка става в миг, когато на други места, изключително в Европа и в Китай, записват понижаване на траекторията на новите инфекции.

Бразилия е най-тежко засегнатата страна в Латинска Америка и записва за денонощие рекордните 13 944 нови случаи, с които общият брой доказани случаи на болест стигна 202 918. Починалите са 13 933, по данни на здравното ведомство.

Мексико се подрежда на второ място по брой на случаите и през вчерашния ден заяви за още 2409, с които доказаните случаи на болест с ковид станаха 42 595. Броят на жертвите е 4477.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР