Бразилия, чийто президент Жаир Болсонаро, отказа да вземе навременни мерки

...
Бразилия, чийто президент Жаир Болсонаро, отказа да вземе навременни мерки
Коментари Харесай

Бразилия скри данните за Covid-19

Бразилия, чийто президент Жаир Болсонаро, отхвърли да вземе навременни ограничения против разпространяването на Covid-19, скри данните за заболеваемостта от държавния уеб страница.

Министерството на здравеопазването на страната съобщи, че ще регистрира единствено случаите на инфектирани и умряли през последните 24 часа, без да дава обща цифра, както множеството страни. Ведомството единствено уточни, че през последното денонощие има 27 075 нови случая, 904 умряли и 10 209 излекувани.

Решението беше остро подложено на критика от публицисти и членове на Конгреса на страната.

Президентът Болсонаро съобщи, че насъбраните данни са отстранени, тъй като не отразяват актуалната картина. Крайнодесният водач постоянно е подложен на рецензии, че отхвърля рекомендациите на СЗО за налагане на блокади и рестриктивни ограничения за преодоляване на болестта. В петък той заплаши, че ще изтегли страната си от организацията, като я упрекна, че е партийна и политическа.

Редица районни здравни управляващи обаче упрекнаха бразилското държавно управление на Болсонаро, че се пробва " да направи невидими " умрелите от Covid-19. Здравните управляващи нарекоха този опит " властнически, безсърдечен и нечовечен " и споделиха, че той няма да успее.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР