Бразилия бе на косъм от втора издънка на Мондиал 2018,

...
Бразилия бе на косъм от втора издънка на Мондиал 2018,
Коментари Харесай

Късни голове на Коутиньо и Неймар спасиха Бразилия от нова издънка!

Бразилия бе на косъм от втора издънка на Мондиал 2018, само че късни голове на Коутиньо и Неймар донесоха успеха на " селесао " против новобранеца Коста Рика с 2:0!

С триумфа златистите събраха 4 точки и оглавиха класирането в група " F ", следвани от Сърбия с 3 и Швейцария 1. Костариканците пък отпадат от шампионата след 0 точки след първите два мача.

Селекцията на Тите обаче още веднъж не убеди, че заслужава огромното доверие на анализатори и експерти, въпреки че в състава на " златистите " е цялостно с качествени футболисти. Най-голямата звезда Неймар още веднъж се показа под упованията си, само че въпреки всичко съумя да се разпише, откривайки головата си сметка по терените в Русия...

Бразилците направиха извънредно едва първо полувреме, а за това приказва и фактът, че първият прецизен удар в очертанията на вратата пристигна в... 41-ата минута. Преди това играчите на " селесао " владееха повече топката, само че нямаха концепция по какъв начин да преодолеят добре проведените костариканци.

Коутиньо на няколко пъти стреля отвън наказателното поле, само че извънредно несполучливо, а Вилиан също направи несполучлив опит да пробие постоянния и в този мач Кейлор Навас.

Костариканците даже можеха да открият резултата. След малко повече от четвърт час Борхес получи топката на точката на дузпата, само че ударът му мина настрана от задачата!

След половин час игра бразилците желаеха дузпа, откакто Коутиньо бе арестуван при центриране от корнер. Сигнал за углавен удар не последва, нито системата ВАР се намеси, а в съответната обстановка май имаше за какво...

Втората част стартира стремително за бразилците, като в игра се появи Дъглас Коста, който очевидно раздвижи играта на селекцията на Тите в предни позиции. В рамките на няколко минути " златистите " можеха да открият резултата!

Първо Жезус нацели горната греда на вратата на Кейлор Навас, а секунди по-късно Коутиньо стреля фронтално към мрежата, само че топката рикошира в бранител на противника и излезе в корнер.

Неймар пропиля също чисто състояние! Звездата на ПСЖ бе открит пред вратарското поле, само че ударът му от придвижване бе избавен по приказен метод от Кейлор Навас!

В заключителните минути се случи един от любопитните моменти освен в мача, а и от началото на Мондиала. Реферът Бьорн Кайперс отсъди изрично дузпа за фаул против Неймар. Последва обаче консултация с ВАР системата, която сподели вярно, че нарушаване няма, заради което наказателният удар бе анулиран!

Кулминацията в срещата пристигна в добавеното време!

След безреден напън и куп няколко изсипани топки, Коутиньо бе открит пред вратарското поле, с цел да може футболистът на Барселона да вкара за 1:0! Секунди преди края на срещата Неймар на празна врата се възползва от пас на Дъглас Коста и фиксира крайния резултат - 2:0!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР