Бразилецът Жеферсон ще се завърне в стартовия състав на ЦСКА-София.

...
Бразилецът Жеферсон ще се завърне в стартовия състав на ЦСКА-София.
Коментари Харесай

Стамен Белчев дава шанс на Жеферсон

Бразилецът Жеферсон ще се завърне в стартовия състав на ЦСКА-София. Очертава се той да бъде преквалифициран за конфликта с Лудогорец. Жеферсон най-вероятно ще започва като вътрешен халф, а в тази зона ще си партнира с Тиаго.

Невижданото до момента дуо в средата на терена се оформя поради наказванията на трима съществени играчи - Пинто (за 2 мача), Малинов и Антов. Именно те тримата бяха употребявани като полузащитници след подновяването на шампионата.

Тиаго към този момент игра като вътрешен халф през тази година, както в контроли, по този начин и в публични срещи. При това състояние зад нападателя ще е позициониран Белтраме. За Жеферсон също няма да е дебют като полузащитник. Той действаше в средата на терена в другарски срещи през тази зима. Иначе бразилецът е твърда запаса, откогато бе притеглен Брадли Мазику предишното лято. Французинът измести Жеферсон от номиналната му зона отляво в отбрана. И от този момент за някогашния национал на Селесао не се намираше място на терена.

За последно Жеферсон беше титуляр при загубата с 1:2 от Царско село на 29 февруари. Тогава бразилецът отново беше преквалифициран - като централен бранител, паралелно до Антов. В хода на сезона Жеферсон се включваше като запаса, само че като ляв външен халф, а не защитник. Южноамериканецьт бе корав титуляр при Белчев напролет на 2018 година, когато играеше в отбрана.

Под въпрос за срещата с Лудогорец са другите двама бразилци в състава - Енрике и Евандро. Те получиха тежки удари във финала с Локо (Пловдив). Енрике има проблем в коляното, само че по-скоро ще е разполагаем на следващия ден. Евандро пък има проблем с костица на ръката, само че ще му бъде сложена шина и също се чака да е в групата. Сигурно е, че Кери ще започва отдясно на офанзивата, а кой ще стартира отляво, следва да се посочи. Освен Евандро и Енрике, алтернатива е и Джеси, написа " Тема Спорт ". efbet Лига 29 кръг, събота 4 юли  ЦСКА-София 21:00предстои  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР