Бразилецът Джонатан Перейра даде интервю за Дарик. Той остава единственият

...
Бразилецът Джонатан Перейра даде интервю за Дарик. Той остава единственият
Коментари Харесай

Джонатан: Чувствам се отлично в Ботев

Бразилецът Джонатан Перейра даде изявление за " Дарик ". Той остава единственият легионер в отбора на Ферарио Спасов, само че все пак не крие, че се усеща чудесно в Ботев (Пловдив).
„ Подготовката тук мина доста добре. Имахме всички условия да упражняваме работим добре. Играхме добре в контролите, въпреки че в едната не успяхме да спечелим. Играхме добре, което е най-важното. Тук наблегнахме освен на физиката, само че и на връзките в играта ни като отбор. “

Какво очакваш от първия формален мач за годината, който е градското дерби?

Нямам подозрения, че това е един огромен мач, само че това го знаят всички. Играл съм в тези мачове няколко пъти към този момент, както и на финала за Купата. Тези мачове постоянно са вълнуващи. Смятам и се надявам, че ще спечелим.

Как ще коментираш обстоятелството, че си единственият чужденец в Ботев Пловдив? Не е ли малко необичайно?

Сега не ми е, тъй като се приспособих доста добре. Познавам се доста добре с всички. Вече приказвам български и споделям с всички. С други говоря на британски, тъй че нямам никакъв проблем. Ние действително упражняваме, излизаме и нямам никакви усложнения.

Как се работи с треньора Ферарио Спасов?

Той има добър метод на работа. Държи да вижда максимума от футболистите. Когато той пристигна нашият тим беше на кръстопът, само че постигнахме поредност от победи. Много одобрявам неговата работа. Той има съвременни способи, непрекъснато желае да се развива. Отборът се усъвършенства когато той дойде.

Кое е по-важното съревнование за вас шампионата, където може да сте в топ 6 или Купата на България?

Трудно ми е да кажа, тъй като предходната година загубихме последния мач за Купата и го преживяхме доста тежко. Загубихме нашето Класико, пропуснахме шанса да играем в Лига Европа. И двете са доста значими. Ние ще играем и на двата фронта. Искам още един път да сме на край за Купата.

Какво искаш да кажеш на почитателите на Ботев, може и на български?

По-добре на португалски, въпреки че приказвам и български. Много съм признателен за тяхната поддръжка. Винаги съм я усещал. Прегръщам ги. Приятно ми е, когато вместо семейството ми Перейра ми споделят Машината. Много е прелестно това отзивчиво отношение и желая да им го върна с играта на терена. Ще се старая да съм Машина на терена от самото начало, в което играя.

Харесва ли ти градът Пловдив?

Много, доста... Пловдив е моят втори дом. Харесва ми доста. Адаптирах се бързо. Жена ми също. Вече имаме и дете. Много ни харесва. Вторият ни дом.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР