Брайтън спечели с 1:0 домакинството си на Манчестър Юнайтед от

...
Брайтън спечели с 1:0 домакинството си на Манчестър Юнайтед от
Коментари Харесай

Брайтън шокира Манчесътр Юн с гол от дузпа в 99-ата минтута

Брайтън завоюва с 1:0 семейството си на Манчестър Юнайтед от 28-мия кръг на британското състезание. Така " алените дяволи " изгубиха скъпи точки в борбата за Топ 4. Тимът на Ерик загар Хаг за момента е четвърти 64 точки и мач по-малко от петия Ливърпул, който е има 59. Брайтън пък продължава борбата за място в евротурнирите. " Чайките " са шести с 55 точки и два мача по-малко от Ливърпул.


Брайтън пропусна отлична опция да поведе още при започване на дуела. Митома се възползва от неточност на гостите при изнасянето на топката и изскочи самичък против Де Хеа. Японецът стреля мощно, само че уцели главата на испанеца. Митома имаше нов късмет малко по-късно. Този път крилото не съумя да улучи очертанията на вратата. До края на първата част Марсиал не съумя да осъществя от преференциална позиция.

Второто полувреме стартира с късмет за Брайтън. Само пет минути след подновяването на играта Енсисо направи страховит самостоятелен пробив, откри комфортна позиция за стрелка, само че шутът му беше блокиран от Уан-Бисака. В 65-та минута домакините имаха съществени искания за втори жълт картон за Каземиро. Бразилецът фаулира състезател на домакините, само че Андре Маринър даде авантаж, а по-късно “забрави ” за нарушаването на халфа. Малко по-късно Митома падна в наказателното поле на Юнайтед, само че сигнал още веднъж не последва.

В 68-та минута Бруно Фернандеш загатна за класата си с прелестен удар от границата на наказателното поле. Джейсън Стийл обаче направи необикновено избавяне. Малко по-късно и Антъни като по знамение не беше изпъден за неспортсменско нарушаване. Играчите на двата тима даже се сдърпаха, само че съществени последици нямаше.

В 86-та минута Соли Марч направи страховит пробив и стреля от границата на наказателното поле, само че топката облиза страничната греда. Развръзката пристигна надълбоко в добавеното време. Люк Шоу игра с ръка в наказателното си поле след центриране от фланга. Първоначално реферът не реагира, само че след намесата на ВАР уточни цялата точка. МакАлистър извърши изрично в горния ляв ъгъл и в 99-ата минута донесе успеха на Брайтън. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР