„Браво, справяш се, зрителите те приемат добре, много отборен играч

...
„Браво, справяш се, зрителите те приемат добре, много отборен играч
Коментари Харесай

Златимир Йочев: Извървял съм с труд стъпалата в журналистиката

„ Браво, справяш се, феновете те одобряват добре, доста екипен състезател си “ – по този начин в bTV окуражават Златимир Йочев след първата му седмица на стола на Антон Хекимян в „ Тази заран “. А през тези първи трепетни 5 дни единствено той с Биляна Гавазова - новата му екранна партньорка, и екипът знаят какво бягане настъпва из студиото в рекламните паузи. Суматохата е поради променения формат на предаването, което към този момент е с повече рубрики и с упоритостта да употребява всички благоприятни условия на високо софтуерното студио. И до момента в който свикнат с другите декори, всеки се придвижва на бързи обороти.

„ Ще се напаснем и зад кадър, въпрос на напълно малко време е ", споделя журналистът, който единствено преди 15 дни слезе от екрана на " България он еър " и изгря в едно от най-гледаните тв излъчвания.

Седмица преди старта в bTV Йочев се усеща по този начин, като че ли всеки ден има рожден ден. Телефонът му не стопира да звъни, откакто от малкия екран афишират публично кой е новият им водещ. А той постоянно е бил доброжелателен, учтив и разговорлив, по тази причина се стреми да отговори на всички.

" Много се зарадвах, когато Антон Хекимян ме предложения, само че от самото начало се пробвах да бъда крепко стъпил на земята и да съумея да схващам какво ми се случва. Надявам се с времето да покажа, че ходът, който той прави с вкарването на външен човек в тази толкоз огромна медия, е добър. Той залага на човек, който си е извървял стъпалата и е стигнал до тази позиция в действителност с труд ", споделя Йочев.

Двамата с Хекимян в действителност се познават от студентските години, когато учат телевизионна публицистика във Факултета по публицистика и всеобща връзка в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Хекимян е с година по-голям, само че все пак двамата се засичат на някои лекции поради промени в образователната стратегия. По-късно специалността ги среща на едни и същи събития, като най-паметните са на Шипка по време на честванията за 3 март, и всеки от тях ги отразява за малкия екран, в която работи.

Въпреки отдавнашното си другарство обаче то като че ли има минимум значение за поканата към Йочев. За да се стигне до нея, журналистът се е потвърдил в 5 разнообразни малките екрани. " Не знам по какъв начин ще бъде разтълкувано това, че съм сменял толкоз доста малките екрани, само че при мен постоянно е било чисто кариерно, търсил съм развиване да надградя това, което съм имал. Не съм си тръгвал поради спорове и кавги. "

В последна сметка той реализира това, което доста от дълго време му споделя една режисьорка: " Думата " не мога " не съществува в нашата специалност ".

" В момента съм в стадий, в който желая малко да си седна на стола и този интервал да продължи по-дълго. Надявам се това място да е „ Тази заран ". За да го направи, е подготвен всеки ден да учи нещо ново и да се трансформира.

Целия материал на Паола Хюсейн четете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР