Браузърът остава, но Microsoft препоръчва новия Edge на база ChromiumВетеранът

...
Браузърът остава, но Microsoft препоръчва новия Edge на база ChromiumВетеранът
Коментари Харесай

Каква ще бъде съдбата на Internet Explorer в Windows

Браузърът остава, само че Microsoft предлага новия Edge на база Chromium

Ветеранът Internet Explorer остава в Windows, само че Microsoft мощно предлага Edge
(снимка: CC0 Public Domain)

Новата версия на браузъра Edge, основан на плана с отворен код Chromium, към този момент е част от Windows 10, а Microsoft все по-упорито тласка потребителите на остарелия Internet Explorer да преминат към по-модерен браузър.

Каква ще бъде ориста на Internet Explorer – ветерана измежду браузърите – в Windows? Тя несъмнено зависи от версията на операционната система, дружно с която се употребява браузърът.

В Windows 7 последната поддържана версия е Internet Explorer 11. По-нови версии на браузъра към този момент не могат да се конфигурират. Освен това, с преустановяване на поддръжката на Windows 7 (от 14 януари т.г.) стопират и актуализациите на Internet Explorer.
още по тематиката
Като се има поради, че Edge на база Chromium е наличен и за Windows 7, Microsoft предлага на потребителите да конфигурират новия браузър, вследствие на което той ще стане браузър по дифолт в системата, заменяйки Internet Explorer.

Windows 8.1 към момента получава актуализации на сигурността, както и Internet Explorer за тази операционна система. Потребителите могат да продължат да употребяват IE като браузър по дифолт, само че Microsoft предлага инсталиране на Edge. Поддръжката за Windows 8.1 ще продължи до 2023 година и през цялото това време IE ще получава актуализации на сигурността.

В момента има три браузъра на Microsoft за Windows 10 – Internet Explorer 11, остарелият Edge и новият Edge на база Chromium. Всички те работят и се актуализират, с цел да поддържат съгласуемост, само че Microsoft предлага Edge на база Chromium.

Както при Windows 7, в случай че инсталирате новия Edge, той ще се трансформира в браузър по дифолт, замествайки остарелия Edge. В същото време Internet Explorer ще продължи да получава актуализации на сигурността, до момента в който и самата операционна система се поддържа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР