Браузърът обаче остава недостъпен за епълската платформа iOSTor запазва конфиденциалността

...
Браузърът обаче остава недостъпен за епълската платформа iOSTor запазва конфиденциалността
Коментари Харесай

Tor осигурява анонимно сърфиране и от Android

Браузърът обаче остава недосегаем за епълската платформа iOS

Tor резервира конфиденциалността на потребителите при сърфиране в интернет (източник: The Tor Project)

Браузърът за анонимно сърфиране в интернет Tor към този момент е разполагаем и във версия за мобилни устройства под ръководство на Android. Приложението обезпечава по-високо равнище на конфиденциалност, спрямо частните виртуални мрежи (VPN) и режима „ тайно ”.
още по тематиката
В основата на Tor е браузърът Firefox, което значи, че потребителите получават прочут интерфейс. Браузърът за анонимно сърфиране поддържа работа с табове и доста от нормалните функционалности на общоприетия Firefox.

Разликата е в това, че Tor не се свързва директно с уеб уеб страниците, а употребява няколко междинни сървъра, сред които се предават потребителските поръчки. Подобен метод разрешава да бъдат скрити действителният IP адрес на потребителя и други конфиденциални данни.

Освен това прокси-клиентът Orbot, който по-рано се сваляше и настройваше настрана, в този момент е вграден в самия браузър. Така на потребителя не се постанова всякога да го пуска настрана, защото прокси-клиентът стартира да работи автоматизирано при отваряне на Tor.

Несъмнено Tor Browser е потребен за потребителите, защото с негова помощ те могат да заобикалят географските ограничавания. Освен това браузърът не разрешава на уеб уеб страниците да събират данни за държанието на потребителя и по този начин предотвратява проявлението на досадна реклама.

Към момента няма версия на Tor Browser за iOS платформа, защото Apple блокира избрани процеси, които попречват неговата работа. Специалистите предлагат Onion Browser за анонимно сърфиране в уеб с iPhone и iPad.

Даунлоуд: Tor Browser за Android
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР