Братята са задържани за срок до 24 часа. По-късно на

...
Братята са задържани за срок до 24 часа. По-късно на
Коментари Харесай

Задържаха близнаци от Цалапица, укрили трупа на Димитър Малинов


Братята са арестувани за период до 24 часа. По-късно на конференция стана ясно, че те ще останат 72 часа в ареста. 

Районна прокуратура-Пловдив следи досъдебно произвеждане за персонално укривателство. Според обвиняването тримата забъркани не са се били уговорили авансово. 

Видно от материалите по делото са били открити Валентин и Борислав Динкови., близнаци на 19 година, които са спомогнали Рангел Бизююрев, на 30 година, направил ликвидиране с особена свирепост, да избегне наказателно гонене, без да са се споразумели с него авансово.

Установено е, че на 20.07.2023 година в с. Цалапица Рангел Бизюрев. съзнателно е умъртвил Димитър Малинов., на 24 година, като убийството е осъществено с особена свирепост. След осъществяване на убийството близнаците са направили дейности по укриване на натрупа на 24-годишния мъж за да бъде възпрепятствано наказателното гонене по повод на Рангел Бизюрев. Събраните досега доказателства сочат, че двамата не са се уговорили с Бизюрев авансово за това.

Рангел Бизюрев помолил близнаците Валентин и Борислав Динкови да му оказват помощ да укрие натрупа му. Те се съгласили, въпреки да знаели, че става дума за закононарушение, и то осъществено по нечовечен метод, описа на конференция зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. " Държа да подчертая, че те не са съучастници в убийството ", добави той.

Борислав обезпечил превозването на тялото с автомобил, а Валентин донесъл кирка и лопата, с цел да бъде изкопана дупка, в която да бъде положено. След това примъкнали строителни материали от близкото бунище, с цел да прикрият следите. После помогнали на Рангел да се укрие, като го закарали до дома му, изясни наблюдаващият прокурор Димитър Костов.

Когато Цалапица се подвигна на митинги с изказване, че двамата близнаци са забъркани в престъпния случай, 19-годишните Валентин и Борислав също създали опит да се укрият, само че несполучлив. Двамата са арестувани към 14 часа през днешния ден, като до края на деня ще им бъде повдигнато обвиняване и ще останат в ареста до 72 часа.

Бизюрев се търси с европейска заповед. На 24 юли той е напуснал страната и се намира в Германия, за което са известени тамошните управляващи. 

Тази заран поданици на с. Цалапица излязоха на митинг с претенции за правдивост, съответни и навременни ограничения, изясненост и бистрота от страна на виновните институции. Протестиращи показаха мнение, че има и други лица, съпричастни към действието. Според тях в следствието е имало закъснение и не са взети навременни ограничения, с които закононарушението е можело да бъде предотвратено. Те обявиха, че ще излизат на митинги, до момента в който получат отговори, и упорстват за обективни санкции за причинителя и забърканите.

Днес окръжният прокурор на град Пловдив Ваня Христева, управлението на Окръжна прокуратура - Пловдив и наблюдаващият прокурор се срещнаха с околните на Димитър Малинов и ги увериха, че по делото се правят дейни дейности по следствието в незабавен порядък за в оптимално къс период да бъде открита фактологията по случая, показват още от прокуратурата.

Смъртта на 24-годишния мъж е настъпила вследствие на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли към 22:30 часа. Тялото му е открито заровено на към километър от мястото, на което последно е бил забелязан.

Извършват се дейни дейности по следствието, за които в допълнение ще бъде изнесена информация от Районна прокуратура-Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР