Братята Р. и В. и И. А., обвинени за мелето

...
Братята Р. и В. и И. А., обвинени за мелето
Коментари Харесай

Задържаните от Куклен: Полицаите ни караха да ближем вода от пода

Братята Р. и В. и И. А., упрекнати за мелето в Куклен, остават зад решетките. Това реши Районният съд в Пловдив, където бяха прегледани ограниченията им за неотклонение, откакто прокуратурата изиска непрекъснатия им арест.

Тримата имат по няколко повдигнати обвинявания, като за две от тях законът планува наказване затвор. Става дума за нанасяне на телесни повреди на полицейски чиновник при осъществяване на служебните им отговорности и за заличаване на патрулен автомобил в изискванията на безчинство.

Адвокатът на братята съобщи, че би трябвало да се търсят аргументите за случая в Куклен. Според клиентите му, те са били провокирани от униформените, които протегнали ръка на тяхна близка. Защитната теза на юриста е, че става дума за непозволени дейности на служителите на реда, написа "Трафикнюз ".

"Защо се е стигнало до това? Това е значимият въпрос. Нека се види за какво са били викани чиновниците на Министерство на вътрешните работи? До в този момент е противоречиво. По думите на братята, те не са ги предизвиквали, а служителите на реда са протегнали ръка на тяхна близка ", изясни бранителят.

Освен това тримата младежи настояват, че са били подложени на зверско отношение и изтезания по време на последните 3 дни, в които бяха зад решетките. Те прекараха 72-часа в ареста дружно с още двама души, които бяха освободени през днешния ден. Тя упрекнаха служителите на реда, че им нанесли пердах, до момента в който са вързани, карали ги да ближат вода от пода, когато били жадни. Ромите са пуснали тъжба против служителите на реда, като документът бил подаден даже до вътрешния министър, стана ясно по време на съвещанието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР