Братята Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев са физическите

...
Братята Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев са физическите
Коментари Харесай

Главният секретар за побойниците на журналиста: Не знам какъв човек трябва да си да направиш това нещо

Братята Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев са физическите причинители на побоя на журналиста Слави Ангелов. Какви хора са? Не знам какъв човек би трябвало да си да направиш това нещо. Това сподели основен комисар Ивайло Иванов пред Бтв, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

"Не бих споделил, че тези момчета живеят в 90-те. Просто не са мислили, че някой може да им се опълчи, да стигне до тях, би трябвало да живееш с някакво възприятие на безотговорност ", разяснява той.

И добави, че недосегаеми хора няма, а който пристъпи закона, ще бъде изправен пред правораздаването, предизвести ком. Иванов.

"Такъв нечовечен побой не става въпрос за една дума изкривено ", сподели той и изясни, че главната версия е работата на журналиста.

Съдът взема решение ще остави ли зад решетките биячите на Слави Ангелов

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи акцентира, че следствието не е приключило и работата продължава. Отказа да разяснява претекстовете на закононарушение, което е осъществено тъкмо по време на изключителното състояние.

"Оперативна информация има, само че ние работим с доказателства. Доста по-назад във времето се бяхме ориентирали, че това са физическите причинители ", сподели ком. Иванов.

"Повдигнати са им обвинявания. Има още експертизи, които единствено могат да потвърдят нашата теза, че това са извъшителите. Главният прокурор сподели, че е доста мъчно да се потвърдят поръчителите ", изясни още главсекът.

От думите му стана ясно, че не поръчителите непосредствено избират причинителите, а всичко е през последниците. Иванов похвали проверяващите и прокуратурата за работата по разкритието на престъпното действие.

Междувременно основният комисар Ивайло Иванов сподели, че има нарастване на случаите за домашно принуждение по време на изключително състояние. Ръстът, по думите му, не е очевиден.

Относно злоупотребите с декларациите за излизане-влизане по КПП-тата има над 1000 извършители. 15000 акта са издадени за неспазване на ограниченията. 10 000 са за неносене на маски.

"17 717 са тестваните заявления. 788 са показали, че отиват на работа, а 159 от тях са били регистрирани в Бюрата по труда ", разкри Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР