Братята Борис и Асен Пакетови получиха минимални присъди за побоя

...
Братята Борис и Асен Пакетови получиха минимални присъди за побоя
Коментари Харесай

Сделка и условни присъди за ромите, пребили командоса във Войводиново

Братята Борис и Асен Пакетови получиха минимални присъди за побоя над командоса Валентин Димов. Районен съд-Пловдив даде една година условно и 3 години изпитателен период за по-малкия брат Борис и 3 години условно с 5 години изпитателен период за по-големия Асен Пакетов.
Двамата подписаха съглашение с прокуратурата, което съдът утвърди, тъй като двамата имат чисто правосъдно минало. Присъдата влиза в действие незабавно и двамата ще бъдат освободени от ареста през днешния ден.

На Богоявление двамата братя пребиха грубо и без причина командоса Димов, който дълго време беше в болница и претърпя редица интервенции. След случая хората от Войводиново се подвигнаха на всеобщи митинги.

С решение на кмета на община Марица Димитър Иванов и с решение на съда къщите на ромите бяха бутнати.

Както е известно, военният министър Красимир Каракачанов посети Войводиново след случая и сподели, че " ромите в България са станали извънредно нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа ".

Министърът разиска с кмета и с регионалния шеф на Министерство на вътрешните работи ограниченията, които ще вземат по отношение на съответния случай и изясни, че би трябвало да се направи цялостна стратегия за решение на ромския въпрос.

" Хората не са длъжни да търпят част от популацията, което има единствено права и не желае да разбере, че има и отговорности и би трябвало да съблюдава закона ", сподели тогава Каракачанов и добави, че ограниченията би трябвало да са безусловно обвързване на обществените помощи с образованието и труда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР