Братя Домусчиеви брутално нарушават договора с държавата. Трябваше в БМФ

...
Братя Домусчиеви брутално нарушават договора с държавата. Трябваше в БМФ
Коментари Харесай

Симеонов скочи на ГЕРБ и АТАКА: Спасявате редник Киро

Братя Домусчиеви брутално нарушават контракта с страната. Трябваше в БМФ да работят 2300 души, а те държат 203. Тонажът на флота бе 1 млн. 500 000 бруто указател тона. След приватизацията стартира рязане на скраб Тонажът се понижава под 900 000. Има неустойки на 58 млн. лева в случай че до 2019 тонажът не бъде непокътнат. Ето тук е сагата. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов.

Усещат се, че не може да запазят този тонаж. И стартират да се пробват, да трансформират клаузите на контракта. Ние откриваме това и внасяме за обжалване на това решение. Арбитражният съд постанови, че няма съображение да се трансформират клаузите на контракта. Имало е разнообразни трикове и способи на юрисдикцията, това да се забави. Но страната печели това дело. Това е победа за страната, не за Валери Симеонов, изясни той пред Българска национална телевизия.

После сътрудници от Атака внасят оферти за смяна в закона за следприватизационен надзор. И по този начин извоюваното дело отива в кошчето. Някъде в края на деня различен народен представител от Вътрешна македонска революционна организация внася нова смяна в закона за настоящите приватизационни покупко-продажби. Внесена е по нечестен метод в деловодството на Народното събрание. После схваща измамата и си изтегля подписа. Но следва гледане в пленарна зала, напомня вецепремиерът.

Мисля, че цялата работа е координирана сред Атака и ГЕРБ. Ако в четвъртък точката не бъде анулирана, ще се борим гневно. Сагата с братя Домусчиеви ми припомня на американския филм "Спасяването на редови войник Райян ", в тази ситуация може да приказваме за спасяването на редови войник Киро.

Той разяснява и вчерашната преживелица на тристранката с омбудсмана. Никога не съм гонил Мая Манолова. Това е подправена вест. Истината е, че тя сама реши, че би трябвало да напусне. В последна сметка тя би трябвало да има покана, с цел да участва. Такава е процедурата – не може омбудсманът да върви където си пожелае, изясни вицепремиерът.

,,Тристранния съвет е институция, в която доста мъчно се работи. Там има голям конфликт на ползи сред работодатели и синдикати. Работи се под огромно напрежение, макар че напоследък дръзвам да потвърдя, че съвещанията протичат релативно спокойно'', добави Симеонов и сподели, че там се дискутира всичко и няма такова нещо като неуместни въпроси.

Относно подправените ТЕЛК-ове вицепремиерът уточни, че една от главните задания на Обединените патриоти е да бъде осветлена цялата система, тъй като в нея доминират злоупотреби и огромна корупция.

Той разяснява и връзките си с министъра на туризма:,,Нямам проблем с министър Ангелкова. Имам проблем с превръщането на българския туризъм в нискокачествена алкохолна дестинация'', изясни още вицепремиерът за връзките си с министъра на туризма и добави, че няма да допусне самозабравили се чорбаджии да унищожават плажовете ни.

,,Чумата по животните е разследване от човешки фактор, който е бил неволен. Подал съм сигнал до ДАНС. Чумата не трябва да се употребява с политическа цел. Има колебливост на институциите, регионът трябваше да бъде отцепен. Не може непрекъснато там да кръжат всякакви кореспонденти и да вършат напоителни изявленията. В последна сметка това е инфектиран регион, разберете го'', приключи Валери Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР