Братя Бобокови са поредните бизнесмени, които разкриват, че Делян Пеевски

...
Братя Бобокови са поредните бизнесмени, които разкриват, че Делян Пеевски
Коментари Харесай

Малко камъче съм, но ще застана на пътя им, докато станем стена

Братя Бобокови са следващите предприемачи, които разкриват, че Делян Пеевски е желал да заграби техен бизнес. Посредник бил министърът от кабинета „ Борисов 3 “ Емил Караниколов. Олигархът от Движение за права и свободи си харесал цех „ Монбат “ поради предстоящите към 10 млрд евро от Евросъюза за произвеждане и преправка на батерии.
Братята разкриват пред Свободна Европа, че месец след диалога им с министъра били „ поръчани “ от Пеевски посредством ДАНС и прокуратурата. Фактологията и доказателствата в описа им удостоверяват това, което знаем от дълго време. Кабинетът и прокуратурата са прикривали незаконните планове.

Братя Бобокови загатват и името на един от борисовите любимци – Владислав Горанов. Той също бил частица от веригата.

Това е моделът на ръководство: Мафията рекетира и заграбва бизнеси в съучастничество с страната и прокуратурата. В резултат, съществуването на цяла една нация е под въпрос.

Бобокови са следващите жертви. По същият метод са рекетирани, заплашвани и удряни доста други. Колкото и да се пробва Иван Гешев да показва поръчковите акции за „ битка с корупцията “ няма кой да му повярва. Освен Сийка, може би, само че и това не е несъмнено, тъй като Сийка не е расла в саксия и го обслужва поради някакви свои цели…

Всеки има в биографията и работата си секрети, които не са за горделивост. Дайте ми шест думи, написани от най-честния човек и аз ще намеря в тях претекст той да бъде обесен. Дзержински добавя: Ако към момента не сте в пандиза, това не е ваша заслуга, а наш пропуск.

В тези два израза е синтезирана цялата философия на властта у нас.

Пеевски е главен участник в разгрома на КТБ и последвалото плячкосване на активите на банката, само че Гешев безочливо твърди, че даже не е срещнал името му в материалите по делото. Нищо, че депутатът от Движение за права и свободи и майка му са взели от КТБ над 1 млрд лв..

Името на Пеевски бе забъркано и в офанзивата против Васил Божков. Имал искания към хазартния бизнес, само че Борисов, Горанов и Гешев, несъмнено, не са чували за сходно нещо. Нито за налятите им от Черепа 64 милиона, както той самичък твърди.

Пеевски изплува като гарант и на опитите да бъде присвоен цех „ Дунарит “ от Емилиян Гебрев. Подизпълнителите още веднъж са Емил Караниколов и прокуратурата.

Дали министър-председателят не е знаел за всички тези свинщини? Тогава защо устояваме десетки хиляди чиновници в Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, финансово министерство, ДАНС, КПКОНПИ и всевъзможни други служби? Ненормално е жителите да заплащат на институции да се борят с корупцията и закононарушенията по високите етажи на властта, а тези институции да съучастват в мафиотски дейности.

След разкритията на братя Бобокови, ще чуем дежурните ехидни пояснения на Борисов, Гешев, Караниколов и може би на самия Пеевски, че не разясняват думи на обвинени. Харизанов, Христова, Стойчев, Биков и сходни, ще ни залеят с токсични теории за престъпния преход и родените от него олигарси с „ червени куфарчета “. А истината е простичка и злокобна: проведената ръководеща незаконна група (ОУПГ) е работила и продължава да работи по мафиотски.

За да е парадоксът цялостен, властта, за която всеки ден и час излизат нови и нови доказателства за корумпираност, приканва за мирни митинги. Настоява също да изкара мандата си до дъно. Тези хора не желаят и не могат да схванат поривът за смяна. Имат алергия към върховенството на правото. От апелите за морал в политиката им излизат циреи на гъза, по тази причина ненавиждат от сърце и душа всеки инакомислещ. Ако съветските служби им провиснал два флакона с „ Новичок “ няма да остане и един протестър на площадите, нито критикуваща медия. Желаят го повече от прекарана нощ с „ хубава госпожа “ – без фотоапарат…

Структурата на българската мафия е следната: задкулисие + изпълнителната власт на задкулисието + подвластна прокуратура. Пеевски + Борисов + Гешев. Надолу идва ред на министри, политици, магистрати, ченгета, значими служители – подизпълнителите на мокри поръчки. Няколко хиляди души, директно подвластни от упоменатите дотук, държат районите в страната и събират такса „ успокоение “. С преимущество се употребяват кръговете на задкулисието и деятели от партийните централи на съдружното ръководство. За властта участниците в структурите са подготвени на всичко. Наистина на всичко.

Всеки, който един път е възприел насилието за собствен способ, неизбежно трансформира лъжата в собствен принцип . Тези думи на Солженицин държат безсънен всеки съзнателен жител, само че в това време го трансформират в цел.

За себе си знам: може да съм малко камъче, оскъдна парченце от потиснат народ, само че ще застана на пътя им. Трябва да ме премажат, с цел да минат. Много дребни камъчета обаче могат да бъдат и стена.

Огнян Стефанов

П.П. Не познавам братя Бобокови, само че съм изпитал и изпитвам на гърба си мафиотския модел, властващ в страната. Изпитват го мои близки, сътрудници и другари. Няма да спра да приказвам и пиша против свинщината, която затрива хора и страната. Не чакайте помощ от Европейски Съюз, Съединени американски щати или Русия - сметките им са други. С нашите харпии би трябвало да се разправим сами.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР