Братя Бобокови са арестувани във връзка с обиските и разследването

...
Братя Бобокови са арестувани във връзка с обиските и разследването
Коментари Харесай

И братя Бобокови са арестувани


Братя Бобокови са задържани по отношение на обиските и следствието през днешния ден в Министерство на околната среда и водите, офиси и разнообразни градове в страната поради импорт и преправка на боклуци. По-рано бе арестуван и зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков. По информация на Българска национална телевизия братя Бобокови, притежатели на " Приста Ойл ", са разследвани са присъединяване в проведена незаконна група за злоупотреби с боклуци.

Срещу тях има доказателства за мним експорт на рискови боклуци към Германия, както и за укриване на налози в изключително огромни размери.

Според източници на малкия екран двамата са арестувани с полицейска заповед за 24 часа.

Предстои да се реши дали и какви обвинявания да им бъдат повдигнати, като при положение, че бъдат привлечени като обвинени, е допустимо карцерът им да бъде продължен до 72 часа, както и да се желае непрекъснатото им задържане.

Те са измежду шестимата арестувани след днешната акция на спецпрокуратурата по отношение на импорт на нездравословни боклуци.

По-рано представителят на основния прокурор Сийка Милева сподели, че от схемата за отпадъците се е възползвало и сдружение, което има цех в Монтана. Точно там е предприятието на братя Бобокови, което създава и рециклира батерии.

Милева разгласи, че измежду задържаните за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи е зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков. Заедно с Живков в схемата е взел участие и някогашният началник на екоинспекцията в Плевен. Именно там при започване на годината бяха открити огромно количество несепарирани боклуци, импортирани от Италия.

Милева не посочи останалите имена, само че защото акцията е обвързвана със завода „ Монбат “ на братята Атанас и Пламен Бобокови, се завъртя информация, че те също са арестувани в София.

Спецакцията в Русе, обвързвана с следствието на бизнеса на братята Атанас и Пламен Бобокови, е почнала още рано сутринта. Съседи от ул. „ Хан Аспарух “, където се намира къщата на Пламен Бобоков, описват, че жандармерията е пристигнала още в 6 часа сутринта. Заедно с униформените е имало и цивилни служители на реда.

По първична информация са осъществени претърсвания и изземвания, като от къщата са изнесени движимости и документи. Тя е запечатана и се охранява от екипи на жандармерията. „ Ходят там полицията вътре, разтворена вратата, какво вършат, една част от служителите на реда вътре се виждат, другите извън, никой нищо не сподели “, споделя съседът Колю Стефанов, оповестява Русе медия.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР