"БРАТЯ БЪЛГАРИ, ЗА НАМИ МОСКВА!". Това заяви археологът проф. Николай

...
"БРАТЯ БЪЛГАРИ, ЗА НАМИ МОСКВА!". Това заяви археологът проф. Николай
Коментари Харесай

Проф. Николай Овчаров: Драги северни македонци, с лъжи истинска история не се прави!

"БРАТЯ БЪЛГАРИ, ЗА НАМИ МОСКВА! ". Това съобщи археологът проф. Николай Овчаров в своя позиция в деня на храбростта - 6 май.

"Предварително се оправдавам за войнствения израз, въпреки може би той е подобаващ за Гергьовден. Извинявам се също, че се постанова да употребявам един апел от Отечествената война на руснаците, само че той най-пълно отразява ситуацията, в което се намираме сега ", прибавя той, представен от Българска телеграфна агенция.

Северна Македония към България: Не може да градиш другарство, в случай че оспорваш идентичността на съседа

"Тези думи са произнасяни, когато немците са се намирали на 20 км от Москва и русите не са имали накъде да отстъпват. До огромна степен те дават отговор на обстановката сега сред България и Северна Македония. С проф. Пламен Павлов неведнъж предупреждавахме за омайната "песен на сирените ", идваща откъм територията край Вардар. Предупреждавахме, тъй като и двамата чудесно познаваме "душицата " и номерата на македонските историчари и лингвисти, които, за жалост, са подхванати и от северомакедонските политици в навечерието на изборите им. Но не щеш ли в този момент картите са на масата. И президент и външен министър, да не приказваме за опозицията от ВМРО-ДПМНЕ, в един глас се провикнаха, че българите газят "тяхната " история и език. Че защо им било да влизат в Европейския съюз, в случай че изгубят своя мил "македонски jaзик " и "македонска историjа ". Които, както всички знаем, са откраднати от българската история и език ", показва археологът.

Проф. Николай Овчаров споделя още: "Никога не съм вярвал, че другата страна в действителност желае решение на въпросите. Това би означавало завършек на една политическа и интелектуална върхушка, която напълно е построена върху омразата към България. Работата на така наречен Българо-македонска комисия бе да протака доколкото може и до момента в който Северна Македония се намърда в европейските институции. Но, драги северни македонци, с неистини същинска история не се прави! Рано или късно истината става ясно и не може да бъде скрита! Уважаеми български политици! Сега сме изправени пред финалния рубеж, зад който не може да се отстъпва по никакъв метод. В противоположен случай вие ще би трябвало да обяснявате на нас и на своите деца за какво цар Самуил и неговите приемници са издялали върху камък за безконечни времена, че са "българи " и "самодръжци български ".

Именитият ахеолог се пита: "Защо основоположникът на нареченото така наречен от тяхната агитация Македонско Възраждане Кирил Пейчинович от Тетово отбелязва на първата страница на своето "Огледало ", че написа на "препростейши български език ". Защо Братя Миладинови настояват, че събират българските песни? И още стотици други неща ".

Ултраси: Няма Северна Македония!

"Но аз се надявам и имам вяра във вашия здрав разсъдък. Това бе потвърдено от решенията на Парламента от есента, както и от изказванията на членовете на държавното управление напоследък. И не вярвайте на шепата кресливи безродници, които наливат вода в северомакедонската мелница за неистини. Защото - "Зад нас е България! ", се показва още в позицията му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР