Брацигово ще допълва бюджета си за 2018 г. с продажба

...
Брацигово ще допълва бюджета си за 2018 г. с продажба
Коментари Харесай

Брацигово попълва бюджета с продажби

Брацигово ще добавя бюджета си за 2018 година с продажба на общински парцели.

Най-голямото перо са разноските по сметопочистването и най-много сметоизвозването. Въпреки че  Брацигово е от селищата, които са най-близо до новото районно хранилище, високата цена затруднява финансово общината. По всяка възможност ще се наложи да се усили такса боклук за всички, заяви зам.-кметът Йордан Павлов.

В кметството се надяват в най-скоро време да получат публично документ за благосъстоятелност върху известната Брациговска минерална вода. Така ще се отворят нови благоприятни условия за бизнес и за привличане на спомагателни средства в общинската хазна. А до тогава общинското управление ще се опита да усили приходите с продажбата на ненужни парцели.  

За продажба ще бъде разгласен и парцелът на банята, който е 9 дка. Общината ще се раздели и с  Дамовата къща, която е монумент на културата, само че се нуждае от ремонтно-възстановителни работи, добави Йордан Павлов. И отсега нататък Дамовата къща ще продължи да бъде хотел в битов жанр. 

На парите от продажбата на общински парцели се разчита, с цел да бъдат извършени ремонти на етнографски комплекс " Попова къща " и на водопровода.  В Поповата къща се обитава музеят на Архитектурно-строителната школа през Възраждането.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР