Братислава. Съдът в неделя отказа да освободи под гаранция 12

...
Братислава. Съдът в неделя отказа да освободи под гаранция 12
Коментари Харесай

AFP: Словашки съд отказа да освободи под гаранция 12 активисти на „Грийнпийс“, участвали в протест срещу въгледобива

Братислава. Съдът в неделя отхвърли да освободи под гаранция 12 деятели от " Грийнпийс ", които проведоха митинг в най-голямата и най-старата мина за кафяви въглища на Словакия, което световната екологична група назова " срам ", предава AFP .
Активистите бяха арестувани, откакто издигнаха знамето " Сложете завършек на Епохата на въглищата " на кулата на лигнитна мина в Новаки, Централна Словакия, в сряда.
" Съдията на 12-те обвинени превантивно задържане, като повода е страхът, че те ще продължат да правят закононарушения ", съобщи в неделя Роман Тарабус, представител на окръжния съд в Привидза.
Решението на съда съответства със стартирането на конференцията на Организация на обединените нации по въпросите на климата в прилежаща Полша на фона на незабавните предизвестия на учения за бързия ритъм на световното стопляне.
Активистите - от Белгия, Чехия, Финландия, Германия и Словакия - са упрекнати в незаконни дейности и може да бъдат наказани на до пет години затвор, в случай че бъдат приети за отговорни.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР