Братислава. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

...
Братислава. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност в НС Цветан Цветанов разговаря с бившия Върховен представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Катрин Аштън

Братислава. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание (НС) и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов беседва с Катрин Аштън - някогашен Върховен представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и политика по сигурност и понастоящем ръководител на програмата “Глобална Европа ” към Международния център за откриватели “Удроу Уилсън ”. Това оповестиха от пресцентъра на партията . Срещата се състоя в границите на Международния конгрес „ ГЛОБСЕК “, който се организира в Братислава.
Катрин Аштън показа задоволството си от триумфа на Българското председателство да върне Западните Балкани в дневния ред на Европейски Съюз след 15 години, през които те не са били във фокуса на европейската политика.
„ Срещата на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани в София е огромен триумф “, безапелационна бе Аштън. Тя посочи, че след председателството има заплаха тематиката за Западните Балкани да бъде изместена, в случай че не е на разположение мощна позиция и поддръжка на България. По този мотив тя съобщи поздравления за министър-председателя Бойко Борисов за напъните и триумфа на българската самодейност.
Към диалога се причисли и еврокомисарят по Енергийния съюз Марош Шефчович, който е измежду представителите на форума.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР