Братът на Йоан Матев, който е обвинен за убийството на

...
Братът на Йоан Матев, който е обвинен за убийството на
Коментари Харесай

Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства срещу него

Братът на Йоан Матев, който е упрекнат за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина преди близо три години, отхвърли да свидетелства против него, заяви "Нова телевизия ". В петък в Софийски градски съд продължиха разпитите по делото против Матев.

Именно Марсел Матев беше индивидът, който по-рано описа за случилото се и заведе служителите на реда до оръжието на закононарушението, което се е намирало наоколо до местопроизшествието.

Показания даде 21-годишният Теодор Мичев, който е съученик на Йоан.

"Познавам Йоан и брат му. Направи усещане, че е малоумен, няма разсъдък и е леко нападателен. Той не беше постоянен възпитаник. Основно се движеше с брат си и играеха тенис. После спря с тениса и стартира фитнеса. Аз персонално не съм го виждал по заведения ", сподели той. И описа по какъв начин след убийството в Борисовата градина е видял видео на бягащо момче и можел да се закълне, че точно Йоан е бягащото момче.

"Две седмици след убийството не идваше на учебно заведение. В момента, когато видях Йоан с раната, бях сигурен, че той е килърът. Не се обадих в полицията, с цел да не обвинят незаслужено съученика ми. Всички съученици, гледали клипа, бяха безапелационни, че е Йоан ", уточни още той.

Обвинителният акт против Матев бе импортиран в съда през ноември. Според него Матев забелязал Игнатов инцидентно на скамейка в Борисовата градина. Въпреки че двете момчета не се познавали преди този момент, Йоан решил да нападне Георги. Нанесъл му удар с нож, който всекидневно носел в себе си. Според обвиняването той е направил това "по изключително непосилен метод ", а по-късно избягал от местопроизшествието и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти.

Процесът против Матев стартира през февруари. Майката и бащата на Георги са частни обвинители. Съдът позволи гражданските им искове общо за 400 000 лева обезщетение за породените болежка и страдалчество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР