Братът на убития от полицията Джордж Флойд призова Върховния комисар

...
Братът на убития от полицията Джордж Флойд призова Върховния комисар
Коментари Харесай

Братът на Флойд призова ООН да разследва расизма и насилието в САЩ

Братът на убития от полицията Джордж Флойд прикани Върховния комисар по правата на индивида на Организация на обединените нации да проверява полицейския произвол и расовата дискриминация в Съединени американски щати, осведомят " Ройтерс " и Агенция Франс Прес.

Вие видяхте метода, по който моя брат беше изтезаван и погубен пред камерата. Това е методът, по който чернокожите са третирани от полицията в Съединени американски щати , разгласи Филонис Флойд във видеоконферента връзка с Организация на обединените нации.
 Сделка с управляващите желал служителят на реда - палач на Джордж Флойд
Сделка с управляващите желал служителят на реда - палач на Джордж Флойд

Ден, преди да бъде задържан

Надявам се, че ще помислите за съставяне на самостоятелна комисия за следствие на осъществяваните от полицията убийства над чернокожи в Съединени американски щати и насилието против мирните протестиращи, сподели той по време на ексклузивен двудневен спор в Женева по молба на африкански страни, които упорстват за следствие.

" Моля ви да му помогнете. Моля ви да му помогнете. Моля ви да помогнете на нас, чернокожите, в Съединени американски щати ", прикани Филонис.
 Хиляди се простиха с Джордж Флойд
Хиляди се простиха с Джордж Флойд

Траурната гала се състоя в Хюстън

Леополд Самба, дипломат на Централноафриканската република, който приказва от името на африканските страни прикани всички държавни управления да одобряват групови ограничения за битка със систематичния расизъм и полицейския произвол.

Убийството на Флойд провокира национални митинги в Съединени американски щати и по света против расизма.

46-годишният Флойд почина в края на май в Минеаполис. Той беше арестуван по съмнение в потребление на подправена банкнота. Невъоръжен и прострян на земята с белезници, Флойд молеше чиновник на реда да му разреши да диша, до момента в който служителят на реда притискаше коляното си във врата му. Видео демонстрира по какъв начин Флойд се оплаква, че изпитва болежка и не може да диша. Малко по-късно умира.
 $1,25 млн. гаранция за служителя на реда - палач на Джордж Флойд
$1,25 млн. гаранция за служителя на реда - палач на Джордж Флойд

Решение на съдия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР