Братът на Петко Караилиев-Чеченеца обяви, че ще подаде оставка. Оказа

...
Братът на Петко Караилиев-Чеченеца обяви, че ще подаде оставка. Оказа
Коментари Харесай

Братът на Чеченеца се разграничи от него и обяви, че подава оставка като зам.-кмет

Братът на Петко Караилиев-Чеченеца разгласи, че ще подаде оставка. Оказа се, че Димитър Караилиев е от ГЕРБ и е зам.-кмет на регион „ Западен “ в Пловдив.

„ Никой не избира роднините си и не носи отговорност за техните дейности, само че поради вътрешните си убеждения и с цел да избегна всевъзможни спекулации , ще подавам оставката си като заместник-кмет на регион „ Западен ” в Пловдив.  Оставката ми е честен акт и с решителност декларирам, че съдя дейностите на Петко , за които думата имат способените органи “, написа във фейсбук Димитър Илиев в петък следобяд.

Само два часа по-рано той е обяснил в мрежата, че Чеченеца е негов брат , с който обаче не контактува от доста години.

„ По мотив изявления в медиите, в които е намесено моето име и местоработата ми за политическо подстрекателство, декларирам следното: Петко Караилиев е мой брат, с който обаче не подкрепям контакт повече от 15 години . Подчертавам, че не живеем на един и същи адрес, и всички, които ме познават, могат да потвърдят думите ми “, е написал Димитър Караилиев.

„ Петко е огромен човек, той самичък дава отговор за дейностите си. Като негов брат в никакъв случай не съм правил опит да затулям или оправдавам постъпките му! Напротив-осъждам дейностите му, в които беше забъркано и момче в неравностойно състояние. Има правораздавателни органи, които да решат дали е отговорен, или не! Обръщам се и към с апел към младите хора-внимавайте с дейностите си в и отвън обществените мрежи, изключително когато те засягат и други хора.  Призовавам медиите да не спекулират с тематиката, тъй като никой човек не може да избира или да управлява роднините си! “, написал е още Димитър Караилиев.

Според визитката му на уеб страницата на кметството той е роден на 22 юни 1990 г.  Завършил е висше икономическо обучение – магистърска степен.

От 2013 година работи в звена на Община Пловдив, като последно е бил основен специалист в Дирекция „ Култура и културно завещание “ на Община Пловдив. От 2019 година е заместник-кмет в Община Пловдив – регион „ Западен “ с ресори „ Устройство на територията “, „ Стопански действия “, „ Образование “ и „ Култура “.

След подадената оставка някогашният кмет на Пловдив Иван Тотев написа от своя страна във фейсбук във връзка с Димитър Илиев: „ Митко от дълго време е част от организацията ни и няма да сгреша, в случай че кажа, че порасна пред нас.  Познаваме го като заслужен човек с полезности, възприятие за отговорност и висок морал. Подадената от него оставка е високоморален акт и доказателство за качествата на Димитър Караилиев. С сътрудниците го поддържаме, тъй като с държанието и работата си е посочил, че заслужава тази поддръжка. Мите, ти си един от нас и постоянно ще бъдеш!  “

Припомняме, че Чеченеца, който се изявява като звезда в обществените мрежи, неотдавна бе задържан дружно с Емили Тротинетката и Тошо Куката поради подигравка с момче със специфични потребности в мол.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР