Братът на Кубрат Пулев Тервел говори пред NOVA след снощното

...
Братът на Кубрат Пулев Тервел говори пред NOVA след снощното
Коментари Харесай

Тервел Пулев със скандално разкрития за Антъни Джошуа

Братът на Кубрат Пулев Тервел приказва пред NOVA след снощното проваляне на Кобрата от международния първенец Антъни Джошуа в конфликта за 3 от четирите пояса в тежка категория. По-малкият от двамата Пулеви призна, че Кубрат е позволил много тактически неточности, само че се усеща добре физически макар, че бе нокаутиран в деветия рунд. Освен това Тервел разкри, че британецът е показал извънредно пренебрежение, наричайки кандидата за трона в*агина по време на формалния кантар.

„ Важното е да се огледа обективно. Кубрат игра мъжки, почтено. Би се с дух, не се съобщи. Въпреки двата нокдауна. Кубрат показа цяла България. Това е като полуфинал на международното 94-та. Независимо, че загуби, той стигна това равнище и както видяхме игра съвсем целия мач ", стартира той.

„ Професионалният бокс в хода на мача има развиване за разлика от олимпийския. Тук с настъпването на умората, се трансформират доста неща. Има и тежки нокдауни и нокаут. Радвам се че моят брат игра мъжки. Показа на всички, че освен може да стои зад клавиатурата, а и че работи ", добави Тервел.

„ В тактическо отношение, той имаше по-различна тактичност. Не си съблюдава прецизно тактическата задача. Имаше и други неточности. По други посочили не можа да се конкурира с AJ, като бързината. Равносметките занапред ще ги вършим. Кубрат е добре, усеща се добре. Вчера даде две проби – за WADA и тяхната организация. Кубрат е супер прецизен и каквото се желае от него, го направи. Чувства се подготвен. Няма кой знае какви провали. Кубрат нямаше толкоз доста точни удари, само че и по Джошуа се виждаше отичане под лявото око. Физическите пострадвания минават. Те не са проблем. Никой не пита за душата. Човекът е душа, не тяло. Душата на Кубрат е душа на войник. Не може да бъде грохнал. Губиш, когато се предадеш. Кубрат игра до последно ", продължи бронзовият медалист от Лондон 2012

„ Не желая да приказвам за Кубрат. Той би трябвало да каже какво се промени за тези 6 години. Мога да кажа като справедлив наблюдаващ, че не съм удовлетворен от някои неща. Той се съгласи. Прие рецензиите като същински мъж с чест ", установи по-малкият от двамата братя.

Относно тактиката, бяха доста грешките. Имаше анализ на играта на Джошуа въз основата, на която би трябвало да се направи тактичност. Бяхме гледали доста. Коментирали слабите му места. Треньорът от Щатите, с който работи Кубрат доста тъкмо дефинира какво да прави. Кубрат не съумя да противодейства. Това е боксът. Не е футбол. Кубрат получи удари и надлежно загуби мача.

„ Кубрат не игра добре. Не че Джошуа бе нещо превъзходно. Ако беше извършил тактическите инструкции, нямаше да му е толкоз елементарно.

За преболедувания ковид

„ Това е малко тънка тематика. Безсмислено е да приказваме. Имаше проблеми с COVID-19. Хванахме го всички. Абсолютно всички. Дойде в болничното заведение, където съм доброволец. Направи си проучванията. Кубрат за 2-3 седмици спря да тренира. Свидетел съм,че имаше такова нещо. Всички в болничното заведение схванаха и му стискаха палци. Проблемът се корени в това, че той спря да тренира. Да не тренираш и да се качиш на кръга на 39 години против Джошуа, няма по какъв начин да не наежи това. Кубрат за мен се издига в очите. Имаше едно отсрочване на мача и при второ отсрочване, нямаше да има въобще.

Говорим за неточности с вас. Кубрат е доста подкрепян. Има доста положителни отзиви. Кубрат игра на това равнище, което е похвално и му прави чест. Те си приказват с него. На мен също звъняха да чуят дали е добре. Кубрат има поддръжката от доста огромна част от България. Има самоуверен метод на говорене Кубрат, поради което нервира доста хора. Спомняме си, че доста недолюбваха Стоичков поради държанието му. Тези хора са огромни точно поради това, което са като персони.

„ Като очевидец на това, к ето се случва в балона, нямаше български публицисти. Джошуа бе доста пренебрежение към Кубрат. Нарече го в*гина на кантара. Не прави чест на Джошуа. Кубрат не се усеща в*гина и му отговори. Няма по какъв начин един мъж да е същински мъж и да остане апатичен към такова отношение. Това се придвижи на кръга. Кубрат се държа мъжки. Аз бях тук и видях, че държанието въобще не бе като на благородник.

Кубрат е горделив човек. Не се пречупва. Това бе мач на доста високо равнище против Антъни Джошуа. Ние ще се поучим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР