Братът на Катя Лерца, която блъсна и уби на място

...
Братът на Катя Лерца, която блъсна и уби на място
Коментари Харесай

Братът на пловдивчанката Катя Лерца изригна в мрежата: Полицаят е виновен за смъртта си!

Братът на Катя Лерца, която блъсна и умъртви на място 36-годишния служител на реда Делян Палазов, употребява обществената мрежа, с цел да нападне медиите и да поддържа сестра си. Мъжът гневно пази 40-годишната си сестра в новосъздадената група във Facebook " В поддръжка на Катя Лерца ", която наброява 700 души.
Богдан Лерца декларира, че съществена виновност за съдбовният случай има починалият служител на реда Делян Палазов, както и медиите, които манипулирали за манипулиране на публичното мнение.

Той твърди още, че сестра му е прелестен, грижлив и виновен човек, а държанието й на съдбовния 13 май е било изцяло съответно. Според него, случилото се е покруса за фамилията на сестра му.

Ето какво написа Богдан Лерца в профила си:

„ Катя Лерца не е палач! Поведението и дейностите й по време на случая са били напълно съответни и верни. За да избави живота на приятелката си, която е пътувала с нея, с цел да избави живота на лидера на автомобила пред нея, с цел да избави личния си живот. Как би могла Катя да допусна че там в междинна лента на трилентов бул. би могъл ненадейно да се появи човек? А това да улови процеса на неговото появяване /да го види/ е било невероятно, тъй като е нямала видимост заради спрения в дясно за инспекция камион.

Нека се замислят тези, които винят Катя, каква маневра биха подхванали в дадената обстановка, нямаше ли реакцията им да е същата. Законът не не разрешава прекосяване от последна лява в междинна лента на трилентов бул.. Правилникът за стопиране на МПС за инспекция не позволява на пътният служител на реда по време на стопиране да се подвизава в междинна лента на пътното платно. Има указания на КАТ,ясно регламентиращи метода за стопиране на МПС.

Тези указания и правила не са спазени от починалият служител на реда. Той е постъпил безразсъдно и непрофесионално. Със своето деяние е съдействал за гибелта си. Да, нещастието е огромна. Но това е покруса освен за фамилията на починалият, моите съболезнования към околните му. Това е покруса и за Катя и за нейното семейство. Защото животът на Катя се промени, тя е разпознавана и посочена с пръст, съдена за нещо за което няма виновност, унижавана, децата й са унижавани”, написа Богдан Лерца.

По думите му и публицистите имат виновност по проблема. Той упрекна медиите в непросветеност и погрешно отразяване на случая. А магистратите пък били манипулирани от публичното мнение.

„ Голяма част от обществото си сътвори отрицателно мнение за Катя Лерца, за което са отговорни медиите, които едностранно и некадърно отразяваха събитията. Бих помолил публицистите да демонстрират безпристрастност и професионализъм в работата си. Надявам се идващото решение на съда да не бъде подбудено още веднъж от публичния натиск”, добавя братът на Лерца.



През последните седмица във Facebook бе основана група в поддръжка на Катя Лерца. Снимки и дълги мнения заливат пространството. Думите на хората са ориентирани отрицателно, само че към жертвата-полицай Палазов и медиите.

„ Катя, показвам своята цялостна поддръжка за тебе.Убеден съм, че в съответния случай ти нямаш вина”;

„ Обръщам се единствено към хората, които имат и класа, и раса! Не четете журналистически материали! Журналистите са платени подлоги за агитация и целево образуване на публично мнение, нищо повече! Не четете и експертизи, тъй като всяка последваща, може да обори предната! Прочее, експертизата се написа от селяндури с 8-ми клас, които заради липса на каквито и да са качества „

„ Тази преживелица, може да се случи на всеки един лидер! После, ще му споделяме " палач ли "? Ще го сочим с пръст? Дали съгласно вас, тази преживелица е равносилна на случая с шесторното ликвидиране, където е съзнателно и умишлено осъществено? Не мисля, че госпожа Лерца е палач (както я назовават в интернет) и това, да е ясно! Приятели, пишете по интернет конгреси, до медии, дано се види, че не всички са стадо, където повтаря една неистина! Ще опровержим лъжите! Според мен е доста значимо за процеса, тъй като случая доби огромна публичност! Полицаите употребяват една и съща опорна точка: " Той имал деца " - Ами като е имал деца, да е мислил за тях, преди да се метне пред колата и освен това съзнателно! Всички заглавия са манипулативни и целят реакция от елементарния народ. Първо, какво значи да караш без брошура? Когато стане ПТП, от КАТ, взимат контролния ваучър и караш с акта, когато платиш санкцията, връщат контролния ваучър (ако няма някакво наказване от сорта на - 1 месец отнемане от право на ръководство на МПС.). В случая, Катя не е карала без удостоверение за ръководство (доколкото ми стана ясно) Второ- Няма по какъв начин да се усеща отговорна, за това че някой е решил, да се самоубие, като скочи пред колата и! Японците го схванаха от дълго време и го ползват добре... Когато кола се движи по пътя си и блъсне пешеходец, съвсем постоянно отговорен е пешеходеца. Казват по този начин: Водача може и да е пийнал, може да му е неприятно, може автомобила да му се е развалил ненадейно и да не може да спре, ти пешеходецо, като видя, че не понижа, за какво мина пред него? Друго значимо е и масата! Защо никой не сочи машинистите, когато блъснат някой с влака? Защо не ги назовават убийци? Защото те няма какво да създадат в тази ситуация, също, както е нямало какво да направи госпожа Лерца, на скочилия пред колата и служител на реда... просто не и е дал опция за деяние!”;

„ Инцидентът с госпожа Лерца е провокиран единствено и само от безусловно незаконосъобразните дейности на един служител на реда, който е пресичал през скоростен бул.! Защо ли... Заради, до болежка, познатия паметен въпрос - КВО ША ПРАИМ СЯ!!! За едни 20 лв. неуважаеми публицисти! Замислете се, имала ли е госпожа Лерца видимост и опция да спре, или е реагирала както всеки, а точно - инстиктивно да избегне удара в предната кола, която в действителност е била обект на служителя на реда... За едни 20 лв. РЕКЕТ!”;

Това са единствено част от мненията, подкрепящи Катя Лерца. Никой от тях обаче не разяснява обстоятелството, че дамата зад кормилото е карала със 100 км/час при ограничаване на скоростта 50 км/час на многолюден градски бул.. Тази детайлност комфортно е пропусната от фейсбук-адвокатите на пловдивчанката.

Припомняме, че на 13 май 2017 година Лерца прегази със 100 км/час служителят на реда Делян Палазов и го умъртви на място. Той дал знак да спре лек автомобил, само че движещият се зад него с висока скорост джип " Киа ", ръководен от Катя Лерца, направил внезапна маневра и го блъснал. Палазов остави вдовица и две сирачета.

На 5 януари Пловдивският областен съд осъди на 2 години и 4 месеца затвор 40-годишната пловдивчанка и я лиши от правото да кара за период от 4 години.

Източник: trafficnews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР