Братът на Иван Гешев е сред най-авторитетните служители на НСО

...
Братът на Иван Гешев е сред най-авторитетните служители на НСО
Коментари Харесай

Братът на Иван Гешев е началник на охраната на Румен Радев

 Братът на Иван Гешев е измежду най-авторитетните чиновници на НСО и шеф на защитата на президента Румен Радев, написа " Галерия ". Както повелява дискретността на специалността му, Георги Стоименов Гешев заобикаля всевъзможни медийни изяви. Аристократ по природа, образован мъж, който държи на думата си, с явен и извънредно спретнат и обмислен изказ - по този начин го разказват сътрудниците му. Именно от тях Гешев е апетитен за пример на чиновник в системата.

Вероятно това е и повода той да е в центъра на единствения филм, сниман до момента за НСО, във връзка кръгла годишнина на службата. Негови подчинени напомнят, че Георги Гешев, който е изявен каратист, е бил компактно и до президента Георги Първанов. Дългогодишната му сполучлива кариера не се дължи на израстването на брат му в прокурорската подчиненост. Напротив - неговият пробив в системата е в годините, когато Иван Гешев работи още като редови чиновник. 

Парадоксът тук е, че тъкмо Румен Радев, за чиято сигурност се грижи Георги, отхвърли да подпише указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор. Сред претекстовете на президента за своето решение е това, че е номиниран единствено един претендент за обвинител №1, което отнемало престижа и легитимността на основния прокурор. Радев акцентира, че чака същинско съревнование за високия пост, което няма нищо общо с любопитния факт, че братът на Иван Гешев е началник на защитата му. Докато бъде определен нов основен прокурор, а и по-късно главната отговорност за сигурността на президента ще продължи да носи шефът на охранителите му Георги Гешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР