Братът на ислямистки екстремист, който уби седем души в Тулуза

...
Братът на ислямистки екстремист, който уби седем души в Тулуза
Коментари Харесай

Братът на атентатора от Тулуза бе осъден на 30 г. затвор във Франция

Братът на ислямистки екстремист, който умъртви седем души в Тулуза през 2012 година, през вчерашния ден бе наказан на 30 години затвор от Парижкия апелативен съд, съобщи ДПА. Съдът реши, че Абделкадер Мера е отговорен в съучастие в убийствата и в присъединение към терористична формация с по-малкия си брат Мохамед Мера.

На първа инстанция Абделкадер Мера бе наказан на 20 години затвор през 2017 година за присъединение към терористична формация, само че тогава бе оправдан по обвиняването в съучастие в ликвидиране.

Мохамед Мера умъртви трима френски бойци от северноафрикански генезис, както и един преподавател и три деца в еврейско учебно заведение в поредност от набези през март 2012 година. Той съобщи, че е умъртвил тези хора в името на " Ал Каида ".

Мера бе погубен в жилището си от полицията няколко дни по-късно. Друг обвинен, Фетах Малки, бе наказан на 10 години затвор за даване на едно от оръжията, които Мохамед Мера е употребявал при убийствата. На първа инстанция присъдата му беше 14 години затвор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР