Братът на Христо Стоичков - Цанко даде интервю за колегите

...
Братът на Христо Стоичков - Цанко даде интервю за колегите
Коментари Харесай

Братът на Стоичков: В България отдавна няма футбол, Петричев много го обичам

Братът на Христо Стоичков - Цанко даде изявление за сътрудниците от " Блиц ". Ето какво сподели той:

Бил си в Мексико неотдавна. Да не би да си имал среща с именития си брат Христо Стоичков?

- Много тъкмо казано - легендата! Батко ми е най-големият. Имам най-хубавия и най-известния батко на света. Дори и на него му го споделям, пиша му го във " Вайбър ". Не се видяхме в Мексико, той е в Маями. Сигурно скоро ще се забележим. Или той ще си пристигна в България, или аз ще отида, трети вид няма. Още не съм им гостувал в Щатите. Чакам да ми пратят покана, а и виза би трябвало. Казват ми и незабавно отивам. Ей го къде е - 11 часа път е до Маями. Пък в случай че би трябвало, може и да ги изненадам - да отида без да им споделям авансово. В самолетите е забавно, аз не бактисвам. Сега, като се прибирах от Мексико, се засякох с певицата Дара. Забавлявахме се много.

Посещаваш ли футболни мачове?

- О, какъв футбол? В България от дълго време няма футбол. Само Лудогорец е добре. Виждате какво вършат към този момент няколко години подред. Ангел Петричев доста си го обичам. Често се чуваме, звъня му преди мачове и им поисквам триумф. Уникален човек е, учтив, прави си чудесно работата. Татко като умря, ми изрече съболезнования. Иначе на мач не съм ходил от доста време. Даже не помня от какъв брой години към този момент... Но нищо не съм изпуснал.

Ангел Петричев несъмнено те е канил на мач на Лудогорец?

- Да, само че не съм ходил. Иначе като играха с Ботев и беше в Пловдив, се видяхме за кафе. Но по мачове не вървя в действителност. Много мъчно бих се навил още веднъж да стъпя на стадиона. Евала на Лудогорец за това, което вършат. Братя Домусчиеви си правят ужасно работата. Другите президенти на клубове би трябвало да гледат от тях и да се учат.

 Ботев (Пловдив) притегля Георги Терзиев или Венцислав Керчев
Ботев (Пд) притегля бранител на Лудогорец

Димов и Бризола си потеглят след края на сезона

Кои са другите ти другари във футбола?

- Енгибар Енгибаров! Той ми е кум и брат. С Георги Марков, лека му пръст, доста се имахме. Още скърбя, че го загубихме толкоз млад. С Жоро бяхме дружно от деца. Аз бях на 13 години, когато той беше в Ботев. От тогава бяхме дружно. Няколко месеца преди да почине се видяхме в мола в Пловдив, говорихме си. За голямо страдание си отиде млад... Не отидох на погребението, тъй като ми става доста неприятно на такова място, още повече на умрял младеж. Общо-взето не подкрепям контакт с доста хора от футбола. С Росен Кирилов се познавам, с президента на Витоша (Бистрица) Сергей Ташков. Страшно доста почитам Бойко Борисов. Върши си съвършено работата. Ям ме е, че непрекъснато му скачат и някои си разрешават да го подлагат на критика, само че то постоянно ще има недоволни. Възхищавам се на бате Бойко. Той е обединител на нацията, пробва се да всее мир, а непрекъснато му скачат. Има странни хора. То и за мен все слушаш интриги. Но това е по този начин, тъй като съм брат на Христо Стоичков, на най-големия! Благодарение на него имах най-хубавото детство. Уникален мъж! Същото мога да кажа и за Наско Сираков - златен е! Двамата с батко потвърдиха на цяла България, че може да има другарство сред цесекар и левскар. Спортната завист е единствено на терена. Те доста се почитат, а аз доста си ги обичам.

За разлика от теб, майка ви - вуйна Пенка, постоянно е измежду феновете на мачовете.

- Да, да. Тя върви постоянно. И в Ясно поле ги гледа, и на Ботев върви. Сега отново беше на мача им - против Лудогорец. Върла фенка е, нищо, че е на 70 години. Да ни е жива и здрава. Футболът й е в кръвта. Още от едно време е по стадионите край батко - и в Марица, след това в Харманли, в Барселона, и на мачовете на ЦСКА. Постоянно бяхме на трибуните и подкрепяхме батко.

Той несъмнено искаше да станеш огромен футболист като него...

- Няма по какъв начин. Поиграх няколко години, само че ме стопираха. Имам две интервенции на сърцето. Дори ми бяха забранили да спортувам, само че аз играех без да пита, подвигнах пулс 300! Първата интервенция беше, когато бях на 13 години. Другата преди 5 години. Стентове не са ми поставяли. Как да стана като батко, като те едвам ме избавиха втория път. Случи се в мач на дребни малки врати. Откараха ме с колата за спешна помощ, лечебни заведения, едно-друго, батко оправи нещата. И двете интервенции бяха в София, в " Трета градска болница ".

 Шимао Саброса: Никой не може да размени Стоичков! В Барселона го боготворят
Шимао Саброса: Никой не може да размени Стоичков! В Барселона го боготворят

" Не можеш да намериш в никакъв случай заместител на подобен състезател "

Сигурно си доста внимателен и се ограничаваш откъм алкохол и храни?

- О, аз алкохол, опиати и комар не барам! Само кафенца и цигарки. През годините са се изписали какви ли не нелепости за мен. За опиатите и хазарта са цялостни нелепости.

Гостуваш ли на вуйна Пенка в Янко поле?

- Отскачам постоянно до село. Като се върнах от Мексико, бях при майка. Тези дни преди да отпътува отново ще отида да я видя. Добре е, гледа си градинката. Няма огромен двор, има райграс. Коси го с косачката, ягоди гледа също.

Разведе се със брачната половинка си Мария, която те подари с прелестна дъщеричка. Адриана на какъв брой години е и прекарваш ли време с нея?

- Всеки ден се виждаме, не мога без нея, доста си я обичам. Ей в този момент отново отивам да я взема. На 13 години е, живее при майка си. Много е послушна. С майка й нямам проблеми, цивилизовани хора сме. Тя е интелигентна жена, знае пет езика, преподавателка е.

Преди месеци имаше проблеми с полицията в Пловдив, беше се заканил да ги съдиш, защото се държали надменно с теб...

- Така беше, държаха се доста жестоко, само че в последна сметка отдръпнах жалбата. Но тази преживелица няма да я не помни. Сигурно поради батко служителите на реда желаеха да ми създадат мръсно. Единият от техните разбирачи беше споделил, че съм представлявал заплаха за придвижването по пътищата. А те ме стопират от единия до другия светофар. Как за 30-40 метра ще развия повече от 20-30 км/час? Бях на червен светофар и откакто потеглих ме стопираха. Обискираха колата и ме откараха в КАТ. Правиха ми проби за опиати и алкохол. Аз им споделих " Вие сте луди, такива неща не използвам! ". Сериозно се притеснявах, че в този миг можеха да сложат нещо в колата ми и да ме натопят. Защото тя остана отключена на светофара. Защо се занимават с мен, откакто е ясно, че съм чист? Полицаите да обикалят питейните заведения вечер, а не да ми се вършат на забавни. Знаят кой какво популяризира, от това страдат децата ни. Децата пушат пред учебните заведения, това не е обикновено. Аз започнах да пуша, когато бях на 22 години.

 Христо Стоичков: България и Каталуния са еднообразно близки до сърцето ми
Камата: България и Каталуния са еднообразно близки до сърцето ми

" Никой не може да се мери с Кристиано Роналдо "

За какво мечтаеш?

- Хората по света да са живи и здрави и да няма войни. Децата ни да са здрави. Това искам на всички.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР