Братът на Джулиан Асандж - Гейбриъл Шиптън, каза, че се

...
Братът на Джулиан Асандж - Гейбриъл Шиптън, каза, че се
Коментари Харесай

Братът на Асандж: Може да умре по време на делото за екстрадирането му в САЩ

Братът на Джулиан Асандж - Гейбриъл Шиптън, сподели, че се опасява, че създателят на Уикилийкс може да почине по време на правосъдната борба против изгонването му от Англия за Съединени американски щати, съобщи Франс прес прес.
Още по темата
Шиптън, който е кинопродуцент, стачкува пред консулството на Англия в Манхатън в Ню Йорк против екстрадицията на Асандж. В митинга участваха още 30 души, измежду които създателят на Пинк Флойд Роджър Уотърс и актрисата Сюзан Сарандън.

Асандж е в затвор с висока степен на сигурност край Лондон, откогато бе задържан през 2019 година, откакто прекара седем години в посолството на Еквадор в английската столица. Там той се беше приютил след стартирането си под гаранция след предходно задържане.

Съединени американски щати упрекват Асандж в разпространяването от 2010 година на стотици хиляди поверителни американски военни и дипломатически документи. Ако бъде екстрадиран в Съединени американски щати, Асандж ще бъде съден за шпионаж и може да получи до 175 години затвор.

Според брата на Асандж той към този момент не е индивидът, който е бил преди задържането му, само че въпреки всичко е запазил бойния си дух.

В петък върховен английски съд анулира решение на първоинстанционен съд против изгонването на Асандж в Съединени американски щати. Адвокатите на Асандж ще апелират това решение пред Върховния съд.

Според Сюзан Сарандън каквото и да си мислят хората за Асандж, казусът с него касае свободата на информацията и публицистиката. Според Роджър Уотърс демокрацията зависи от това, което се случва с Асандж.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР