Братът на Димитър Рачков - Петър излезе от затвора в

...
Братът на Димитър Рачков - Петър излезе от затвора в
Коментари Харесай

Пуснали брата на Рачков от зандана, отказал дрогата там

Братът на Димитър Рачков - Петър излезе от пандиза в Бургас. Това разбра " България Днес " от Районния съд в морския град.

Петър Рачков е пуснат преди близо 2 месеца от бургаската килия - на 1 юни, тъй като нито пандизът, нито прокуратурата апелираха решението на окръжните магистрати, което е от 25 май. Самият Петър на 16 юни разгласява фотоси в обществените мрежи, на които се вижда, че е на независимост. На едната е с приятелката си Златина, която непрекъснато го чака да излезе от пандиза.

Петър влезе зад решетките през 2021 година, откакто се призна за дилър и подписа съглашение. Братът на известния водещ беше закован за разпространяване и владеене на опиати. Рачков се призна за отговорен за това, че е държал метамфетамин и амфетамини в жилище в Бургас. Малко преди този момент се забърка в различен скандал - блъсна полицейска патрулка в морския град и се опита да избяга.

Присъдата беше общо три години и един месец. В наказването му бяха обединени две присъди. Едната е получената на 29 май 2021 година и бе година и три месеца. Другата е остаряла условна с размер 1 година и 11 месеца - за блъскането на патрулката. Тази присъда бе прибавена към наказването за дрогата и по този начин Петър получи 3 години и 2 месеца решетки.

Рачков още тогава заплати и санкция от 5 бона. Петър бе преведен в пандиза в края на май 2021 години при първичен непоколебим режим на изтърпяване.

В претекстовете на окръжните магистрати в Бургас излиза наяве, че през престоя си зад решетките Рачков е бил пандизчия за образец. Не е конфликтен, не се забърква в боеве. Само дни откакто осъмва в килия, Петър стартира работа. Бандитът е назначен на домашен щат като перач и шивач. Даже получава не една премия за това, че си извършва отговорностите прецизно.

След една година началникът на пандиза в Бургас го реалокира от непоколебим режим в общ режим. Това се случва на 16 юни предходната година. Тогава дилърът е изместен в затворническото общежитие " Житарово ", което е от открит вид.

След преместването му в " Житарово " Рачков стартира доброволческа работа в обект към затворническото общежитие. Само след месец е назначен на заплатен труд в " Мони 95 " в Бургас. В момента, даже на независимост, Рачков продължава да работи там.

По време на престоя му и в пандиза в Бургас и в " Житарово " отзивите за работата му са позитивни. Даже компанията го хвали какъв брой добре работи. Това е една от аргументите Окръжният съд да го пусне на независимост. Друга причина са многочислените отчети, в които излиза наяве, че Петър се е трансформирал.

" Положителна смяна в държанието и мисленето ", написа в единия от отчетите от пандиза.

За разлика от постъпването си в пандиза, когато е бил податлив към риск, престоят му в него е оказал позитивно влияние, като е понижена склонността към незаконни дейности. В пандиза схваща риска и вредата от опиатите ", написа в различен отчет.

Всички тези позитиви, които натрупва Петър Рачков зад решетките, му разрешават да кандидатства за предварително освобождение, а Темида няма избор да не го почете. Все отново Петър нито веднъж не е стъпил изкривено в пандиза и това му спести малко над 2 месеца зад решетките.

През годините против него е имало голям брой акции и нееднократно е бил подвеждан под отговорност.
В дома му са намирани опиати, подправени пари, няколко пъти е хванат да кара без шофьорска брошура, а провиненията му утежниха трагично връзките му както с батко му Димитър, по този начин и с родителите му Станка и Минко.

Комикът Димитър Рачков изрично отхвърля да приказва по тази тематика обществено и близки до него споделят, че мъчно преживявал честото наличие на по-малкия си брат в престъпните летописи.

Дали Петър се е трансформирал и дали ще хване правия път, както считат затворническите управляващи, следва да разберем. Източници нав редиците на полицията в Бургас считат, че е въпрос на няколко месеца Петър още веднъж да стъпи изкривено и да осъмне зад решетките.

Награждават го 5 пъти

Петър е награждаван цели 5 пъти. Един път с писмена хвалба, три пъти с удължено рандеву за период от 4 часа. А най-голямата премия на Петър Рачков е рандеву с околните отвън затворническото общежитие за период от 8 часа. От затворническите отчети излиза наяве, че дилърът в никакъв случай не е бил наказван и не се е водил по акъла на други пандизчии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР