Братът на Борис Джонсън - Джо Джонсън - се оказа

...
Братът на Борис Джонсън - Джо Джонсън - се оказа
Коментари Харесай

Братът на Борис Джонсън се оказа жертва на аферата с Adani Group

Братът на Борис Джонсън - Джо Джонсън - се оказа неочакван участник в абсурда към Adani Group, упреквана във финансови злоупотреби.

Financial Times оповестява, че 52-годишният Джо Джонсън е подал оставка като член на борда на шефовете на лондонската капиталова компания Elara Capital - едно от сдруженията, за които има подозрения, че са съпричастни към схемите за пазарни операции на конгломерата на Гаутам Адани.

и No.3 в международната ранглиста на благосъстоянието. Само за седмица обаче положението му се стопи с към 40 милиарда $ поради тежките обвинявания в следствие на Hindenburg Research, които настояват, че Adani Group прави " най-голямата машинация в корпоративната история ".

Докладът на Hindenburg твърди, че Adani употребява серия от офшорни компании, с цел да прикрива обстоятелството, че държи част от личните си обществено предлагани акции в.
Elara Capital е посочена от екипа на Hindenburg като медиатор в тази активност. В отчета са представени двама някогашни чиновници на Elara, които настояват, че фондове, регистрирани на остров Мавриций и ръководени от лондонското сдружение, са част от схемата на Adani за операция на борсовата цена и за прикриване на действителния дял на фамилията на създателя Гаутам Адани в конгломерата.Elara Capital е и измежду компаниите, които вземат участие като гаранти на Adani Enterprises (една от обществено търгуваните компании в групата) при опита за разпространение на акции за 2,5 милиарда $ единствено преди няколко дни. В листата е и друга индийска брокерска къща, която беше уличена от Hindenburg за съучастничество в нарушаванията на Гаутам Адани. Сделката беше прекратена от Гаутам Адани на фона на офанзивите против него.
" Никой различен не би желал да ги купи. Ако сте вложител, за какво бихте вложили в Adani? Знаете, че акциите им са надценени и не може да им се има доверие. Бизнесът им е къща от карти. Всичко е захранвано с задължения. Ако държавното управление на Нарендра Моди падне от власт, може би цялото нещо ще рухне. Това наподобява наРусия от края на 90-те години ", споделя източникът на Hindenburg, работил в Elara.

Джо Джонсън става член на борда на шефовете на Elara Capital преди по-малко от една година - на 7 юни 2022. Разследването на Hindenburg против Adani е почнало още преди този момент и излезе обществено в края на януари 2023.
Джонсън е някогашен народен представител от Консервативната партия, като беше член на изпълнителната власт в три държавни управления - в това число при своя брат.Той получи пожизнена благородническа купа от Борис Джонсън през 2020 г.До декември 2022 година той е и консултант на Bifinity - английска компания за разплащания, която е финансирана от най-голямата криптоборса в света Binance.Преди да влезе в политката, той работи като капиталов банкер в Deutsche Bank. В продължение на 13 години е публицист във Financial Times. По подигравка - точно FT стартира да проверява връзките на Джонсън с евентуалните финансови злоупотреби на Elara Capital и Adani Group.
На 31 януари публицисти от английската бизнесмедия са създали опит да беседват с Джо Джонсън в офиса на Elara, само че са били " общително, само че бързо поканени да изоставен ".

На идващия ден - 1 февруари - в английския Търговски указател е отразено, че Джонсън е подал оставка от позицията си в капиталовата банка.

Adani Group отхвърлят обвиняванията на Hindenburg, като ги дефинират за " подбрана дезинформация и голословни и дискредитирани внушения ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР