Братът на 40-годишната Катя Лерца, която блъсна и уби на

...
Братът на 40-годишната Катя Лерца, която блъсна и уби на
Коментари Харесай

Братът на Катя Лерца: Полицаят е допринесъл за смъртта си

Братът на 40-годишната Катя Лерца, която блъсна и умъртви на място 36-годишния служител на реда Делян Палазов, упрекна медиите, че основават отрицателен облик на сестра му.

Богдан Лерца разгласява огромен пост в новосъздадената група във Facebook "В поддръжка на Катя Лерца ", която има 336 членове, написа Дир.бг.

На 5 януари Пловдивският областен съд осъди на 2 години и 4 месеца затвор 40-годишната пловдивчанка и я лиши от правото да кара за период от 4 години. Магистратите я признаха за отговорна за това, че на 13 май м.г. блъсна и умъртви на място 36-годишния пътен служител на реда Делян Палазов, до момента в който охраняваше провеждащия се "Народен събор ", проведен от община Пловдив и кметството на регион „ Тракия “.

Палазов дал знак да спре лек автомобил, само че движилият се зад него с висока скорост джип "Киа ", ръководен от Катя Лерца, направил внезапна маневра и го блъснал. Полицаят почина на място.

По закон за това закононарушение плануваното наказване е от 2 до 6 години затвор. При скъсен развой, какъвто изиска подсъдимата, обаче присъдата се понижава с една трета. Самата Катя Лерца съобщи пред съда, че признава фактическата конюнктура в обвинителния акт, само че не и виновността си.

Сега брат й твърди, че сестра му е прелестен, грижлив и виновен човек, а държанието й на съдбовния 13 май е било изцяло съответно.

"Някои хора я назовават "убийца ". Само че тези някои, включително и публицисти, дано погледнат в български разяснителен речник и прочетат тълкуването на думата "убиец ". Там е написано: "убиец " - "Човек, който с държанието си е предизвикал гибел на различен човек ". А държанието на Катя е било напълно съответно, реакцията й е била напълно точна. А точно: подхванала е прекосяване от последна лява в междинна лента на пътното платно, с цел да избегне конфликта с ненадейно набилия спирачки автомобил. Как би могла Катя да допусна. че там в междинна лента на трилентов бул. би могъл ненадейно да се появи човек? ", написа Богдан Лерца.

Според него, законът не не разрешава прекосяване от последна лява в междинна лента на трилентов бул., а правилникът за стопиране на МПС за инспекция не позволява на пътния служител на реда по време на стопиране да се подвизава в междинна лента на пътното платно.

"Има указания на КАТ, ясно регламентиращи метода за стопиране на МПС. Тези указания и правила не са спазени от починалия служител на реда. Той е постъпил безразсъдно и непрофесионално. Със своето деяние е съдействал за гибелта си ", декларира братът на подсъдимата.

По думите на Лерца, случилото се е покруса за фамилията на сестра му.

"Защото животът на Катя се промени, тя е разпознавана и посочена с пръст, съдена за нещо, за което няма виновност, унижавана, децата й са унижавани. Голяма част от обществото си сътвори отрицателно мнение за Катя Лерца, за което са отговорни медиите, които едностранно и некадърно отразяваха събитията. Бих помолил публицистите да демонстрират безпристрастност и професионализъм в работата си ", написа още Богдан Лерца.

Той добавя, че се надява идващото решение на съда да не бъде подбудено още веднъж от публичния напън.

"Мисля си за деня, в който тези, които винят Катя, ще се осъзнаят. Благодаря на всички, които поддържат Катя! Тази поддръжка е значима за нея. Подкрепям те, Кате!!! " ", приключва поста си братът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР