Брат и сестра воюват вече две години за апетитен имот

Брат и сестра воюват вече две години за апетитен имот ...

Семейни войни: Сестра гони брат от къща до площада.Брат и сестра воюват вече две години за апетитен имот на пъпа на Пловдив. Става въпрос за стара къща в началото на ул. „Гладстон”. От прозорците <210> се виждат часовникът на пощата и новият площад "Централен". Преди 42 години къщата на два етажа по 80 кв. м е купена за 8040 лева от тогавашния райсъвет. Има двор, който гледа към Градската градина, и втори, който е вътрешен. С решение на Окръжен съд миналата седмица 84-годишният Костадин Събев трябва да освободи стаята си на първия етаж. Причината е, че сестра му Софка го обвинява, че той я бие и гони, а той я вини в същото. Съдът приема нейната версия на събитията.

Костадин, който няма дом, живее на етажа на сестра си Радка Дойчинова. На горните 80 квадрата в най-апетитната стара къща в града, е сестра им Софка. През 80-те години, когато баща им решил да раздели имота, Костадин останал извън наследствения тефтер. Вероятно заради любовна история с жена, която семейството му не харесвало. „Моят етаж е прехвърлен на моите деца с уговорката, че брат ми ще живее в една стая там до края на дните си”, обяснява Радка.

Костадин твърди, че навремето къщата на пъпа на Пловдив е открита и купена от него и баща му. „Исках да се преместя да живея в Пловдив, но понеже нямах гражданство, търсих подходящ имот, за да го купим с баща ми. Намерих този дом, който е бил на царския генерал Захариев”, разказва той. Понеже генералът живеел в София, райсъветът му взел втория имот и го обявил за продан. Събеви купили къщата за 8040 лева. Сестрата Софка твърди, че тогава тя е платила 5020 лева от тях.

Тогава поканил сестра си Софка да дойде да живее на втория етаж. През 1985 година бащата преписал по един етаж на дъщерите си. Софка казва, че тогава дележът бил между нея и Костадин. „Казах: Дай да дадем един дял и на Радка, че не се разбира с мъжа си! Адвокат Белев не знаел, че имаме и брат. И тя прехвърлила 80-те квадрата етаж на сина си Костадин - и той се казва така”, обяснява Софка. Радка Дойчинова нарече това „пълна глупост”.

Съдебният спор е, защото Софка съди брат си за това, че я псува и я бие. Костадин е висок само 1,5 метра. За последно на 7 август той казва, че този ден е бил в Чешнегирово, при сестра си Радка. „Беше, ама избяга там на следващия ден”, контрира Софка.

Радка Дойчинова също разказва, че е бита, и то вечерта, когато на метри от дома <210> бе откриването за Европейската столица на културата. „Блъснаха ме, паднах върху две колелета и 20 дни бях с хематом на главата”, разказва Радка. Сега решението на съда е Костадин да напусне къщата до другата седмица.

Източник: marica.bg