Брат и сестра воюват вече две години за апетитен имот

...
Брат и сестра воюват вече две години за апетитен имот
Коментари Харесай

Семейни войни: Сестра гони брат от къща до площада

Брат и сестра водят война към този момент две години за вкусен парцел на пъпа на Пловдив. Става въпрос за остаряла къща при започване на ул. „ Гладстон ”. От прозорците <210> се виждат часовникът на пощата и новият площад " Централен ". Преди 42 години къщата на два етажа по 80 кв. м е купена за 8040 лв. от тогавашния райсъвет. Има двор, който гледа към Градската градина, и втори, който е вътрешен. С решение на Окръжен съд предходната седмица 84-годишният Костадин Събев би трябвало да освободи стаята си на първия етаж. Причината е, че сестра му Софка го упреква, че той я бие и гони, а той я вини в същото. Съдът приема нейната версия на събитията.

Костадин, който няма дом, живее на етажа на сестра си Радка Дойчинова. На горните 80 квадрата в най-апетитната остаряла къща в града, е сестра им Софка. През 80-те години, когато татко им решил да раздели парцела, Костадин останал отвън наследствения бележник. Вероятно поради любовна история с жена, която фамилията му не харесвало. „ Моят етаж е трансфериран на моите деца с ангажимента, че брат ми ще живее в една стая там до края на дните си ”, изяснява Радка.

Костадин твърди, че преди време къщата на пъпа на Пловдив е открита и купена от него и татко му. „ Исках да се преместя да пребивавам в Пловдив, само че тъй като нямах поданство, търсих подобаващ парцел, с цел да го купим с татко ми. Намерих този дом, който е бил на царския военачалник Захариев ”, споделя той. Понеже генералът живеел в София, райсъветът му взел втория парцел и го оповестил за обмен. Събеви купили къщата за 8040 лв.. Сестрата Софка твърди, че тогава тя е платила 5020 лв. от тях.

Тогава поканил сестра си Софка да пристигна да живее на втория етаж. През 1985 година бащата преписал по един етаж на дъщерите си. Софка споделя, че тогава дележът бил сред нея и Костадин. „ Казах: Дай да дадем един дял и на Радка, че не се схваща с мъжа си! Адвокат Белев не знаел, че имаме и брат. И тя трансферирала 80-те квадрата етаж на сина си Костадин - и той се споделя по този начин ”, изяснява Софка. Радка Дойчинова назова това „ цялостна нелепост ”.

Съдебният спор е, тъй като Софка съди брат си за това, че я псува и я бие. Костадин е висок единствено 1,5 метра. За последно на 7 август той споделя, че този ден е бил в Чешнегирово, при сестра си Радка. „ Беше, но избяга там на идващия ден ”, отвърна Софка.

Радка Дойчинова също споделя, че е бита, и то вечерта, когато на метри от вкъщи <210> бе откриването за Европейската столица на културата. „ Блъснаха ме, паднах върху две колелета и 20 дни бях с хематом на главата ”, споделя Радка. Сега решението на съда е Костадин да напусне къщата до другата седмица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР