Брат и сестра от Ирландия се срещнаха за пръв път

...
Брат и сестра от Ирландия се срещнаха за пръв път
Коментари Харесай

Брат и сестра се намериха след половин век

Брат и сестра от Ирландия се срещнаха за пръв път 50 години, откакто били захвърлени като бебета от биологичната им майка , заяви Daily Mail. Събирането им станало допустимо с помощта на телевизионно шоу.

Дейвид МакБрайд и Хелън Уърд били подхвърлени деца. Били са открити в чанти на карета, оставени на разнообразни места.

The brother & sister, who discovered that their birth mother was from Kerry, on meeting for the 1st time. David McBride & Helen Ward - whose story was told on - speak on the show.And is Covid being used as an excuse to close bank branches?
— Kerry Today (@kerrytodayrk)
МакБрайд за пръв схванал, че е осиновен при навършването на 15 години, когато изискал да си извади удостоверение за раждане, с цел да постъпи в армията. Тогава татко му споделил, че той е подхвърлено дете. „ Собственичка на кола ме намерила на предната седалка. Тя ме завела вкъщи си, извикала съседка и се обадила на полицията. Откарали са ме в болница на Белфаст ”, споделя той.

Уърд от детските си години е знаела, че е осиновена. На 18-годишна възраст тя декларирала, че желае да научи повече за произхода си. Макар татко й да е бил срещу, тя почнала да търси същинския си генезис. Уърд направила ДНК тест и разгласила данните си в онлайн база, с цел да откри кръвни родственици. Няколко месеца по-късно продуценти на телевизионно шоу качили в същата система ДНК-то на Дейвид и разкрили, че има съвпадения с Уърд.

Fifty-eight-year-old David McBride and his his sister Helen Ward aged 52 were abandoned as babies by their mother.

Interestingly, the two siblings recently reunited after 50 years apart.

Tears of joy followed their reunion!
— Legit.ng (@legitngnews)
С помощта на телевизионния екип братът и сестрата научили, че татко им бил шеф на магазин в Дъблин. Той бил женен протестант и има още 14 деца. При това имал и продължителна връзка с майка им, която била католичка и 17 години по-млада от възлюбения си. В тези години подобен набожен спор могъл да докара до скандал, по тази причина майката се отказала от своите деца. Други деца тя не е имала, нито пък се е омъжила по-късно. Баща им умрял през 1993 година, а майката през 2017 година.

Дейвид и Хелън отишли на гроба на майка си и се свързали по телефона с трима от 14-те си братя и сестри. Двамата били щастливи да се срещнат. „ Тръгнахме по веднъж, а в този момент сме на различен – опознаваме се един различен, срещаме се и с нашето семейство ”, обобщи МакБрайд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР