Браншовите организации в лозаро-винарския сектор ще могат да участват в

...
Браншовите организации в лозаро-винарския сектор ще могат да участват в
Коментари Харесай

Ще насърчават винения туризъм със специална мярка в Стратегическия план

Браншовите организации в лозаро-винарския бранш ще могат да вземат участие в специфична намеса „ Насърчаване на винения туризъм “, която ще има за цел възстановяване репутацията на винения бранш, запознаване на обществото с туристическия капацитет на лозаро-винарските райони в страната и разпространение на техните специфики, написа Agrozona.bg.

Допустими за подкрепяне по интервенцията ще бъдат действия, като участия в туристически изложби с интернационално значение в и отвън страната – панаири и изложения, семинари, фестивали и конференции, секторни или общи, ориентирани към експертите или към потребителите.

Ще се позволява финансиране и на образуване на опознавателни визити, на мероприятия, фестивали, винени туристически направления и дегустации в България за показване на промотираните лозарски региони и виновност на заинтригувани представители от целевата/ите държава/и, както и осведомителни акции и материали за разпространение на винения туризъм.

В рамките на допустимите действия ще бъдат и образования на членовете на междубраншовата организация във връзка с спецификите на винения туризъм, посрещане и обслужване на посетители, дизайн на потребителско прекарване и др.; запознаване на HoReCa бранша с опциите за представяне на локалните обичаи в гроздо- и винопроизводството като част от достоверното туристическо преживяване; информиране на туроператорите за опциите за допълнение и надграждане на туристически пакети с оферти, свързани с винен туризъм.

Кандидатите би трябвало да имат поради, че действия, финансирани по ограниченията „ Информиране в страните членки “ и „ Популяризация в трети страни “ не могат да бъдат финансирани по актуалната намеса.

Срокът за осъществяване на един план не може да бъде по-кратък от 1 година и по-дълъг от 3 години, а оптималният размер на финансовата помощ е до 50% от цената на допустимите разноски за реализиране на дейностите.

Финансовата помощ ще може да се изплаща посредством предплатени и междинни заплащания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР