Браншовите организации, осъществяващи таксиметрови услуги, излязоха на протест срещу нерегламентираните

...
Браншовите организации, осъществяващи таксиметрови услуги, излязоха на протест срещу нерегламентираните
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори искат Максим да спре работа възможно най-скоро

Браншовите организации, осъществяващи таксиметрови услуги, излязоха на митинг против нерегламентираните превозвачи. Преди това те се срещнаха с ръководителя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, с цел да призоват за бърза реакция от страна на институциите.

Главната им цел е компанията " Максим ", позната още като съветският " Юбер ", която оперира в България от две години. Служителите ѝ реализират транспорт на пасажери, само че нямат отличителни знаци или апарати за таксуване, както е по закон. Те са както професионални водачи на таксита, които имат лиценз, по този начин и елементарни жители.

Подобно на " Юбер " компанията има мобилно приложение, което предлага предварителна информация за цената на заложения от клиента маршрут, която неведнъж е доста по-ниска от тази на постоянните таксиметрови компании.

Браншовите организации считат, че компанията реализира нелоялна конкуренция и по тази причина приканват за спирането на нейната работа.

Според Стоянова няма на практика законов проблем, тъй че няма потребност от законодателна самодейност, а просто би трябвало да приключи събирането на доказателства, с цел да може Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе.

Тя успокои водачите, че този развой е към края си и скоро ще бъде взето окончателното решение:

" Трябва да се съберат задоволително доказателства, с цел да може Комисия за защита на конкуренцията да вземе решение за преустановяване на тази активност и това към този момент да е законовото съображение, въз основа на което приложението да бъде свалено от Интернет по подобаващия метод ", добави тя.

Според нея казусът надалеч не е единствено за таксиметровите превозвачи, а и за самите пасажери, защото по този начин няма сигурност в качествата на лидера.

По нейните думи от предходната година Министерството на превоза и " Автомобилна администрация ", взаимно с Национална агенция за приходите и прокуратурата, са подхванали дейности срещу " Максим ". Очаква се да бъдат събрани доказателства и да се спре активността на компанията./offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР