Бранителят на Лудогорец Антон Недялков говори ексклузивно пред предаването на

...
Бранителят на Лудогорец Антон Недялков говори ексклузивно пред предаването на
Коментари Харесай

Недялков: Не виждам с какво българите сме по-слаби от англичаните

Бранителят на Лудогорец Антон Недялков приказва извънредно пред предаването на DIEMA SPORT – „ Домът на футбола”. Защитникът разяснява и изявите на националния тим, както и идния огромен мач за разградските „ орли” – против ЦСКА Москва, от групите на Лига Европа.

За класирането в шампионата:

„ Срещу Марибор издържахме на напрежението и справедливо продължихме. Дали това е поличба или не – не знам. Щом по този начин сме се класирали, значи по този начин е трябвало да продължим. Знаем, че работим и сме на правия път”, разяснява Недялков.

Шампионски костюми за Лудогорец

„ Всеки футболист мечтае да играе в Шампионска лига или Лига Европа. Като играеш в локалното състезание – нямаш този заряд. В Европа играта е друга, а в случай че искаш да се развиваш, можеш да го направиш. Колкото повече нови състезател има, и конкуренцията е равностойна, е по-добре за Лудогорец. Виждате в последните години, че растем. Сега обаче ще построяваме нов състав и би трябвало да ги вкараме новите да се приобщим. Моят мощен крайник е десният. Като виждам по-големите играчи, се пробвам и аз да упражнявам с двата крайници. В актуалния футбол това е значимо. Трудно е да се противопоставиш иначе”, добави Недялков.

За промяната на Стойчо Стоев:

„ Всеки път, когато треньор напусне даден тим, е мъчно. Лудогорец има добър колектив и не се разколебахме, откакто Стойчо Стоев напусна. Станислав Генчев го замести и мисля, че се оправя добре. Всичко си зависи от нас. Ако играчите не желаят да играят, нищо няма да стане. Трябва да работим крепко.

Лудогорец желал словашки експерт

За националния тим:

„ Не мога да разясня измененията в националния тим. Там има представители и те да разясняват. Аз мога да приказвам за тима, че се старае и да изпълняваме напътствията на селекционера. Краткото време, което се дава е малко и не можем изцяло да съвместим всички инструкции. Трябва ни време просто. Балъков има своя идея. Мисля, че се вижда, че представянето ни е положително в последните мачове. Когато отидохме да играем в Англия на „ Уембли”, всички хора бяха щастливи от обстоятелството, че идват да гледат тима си. Нямаше обиди или мнения след мача, всички бяха положително настроени. Тук, в България, даже да сме фантастични постоянно ще има рецензии и ще опитат да ни убият самочувствието. Не мисля, че българските играчи сме по-лоши от англичаните. За един млад състезател това е доста мъчно, откакто бива нападан през цялото време. Ако такива хора, които ги има, след някой слаб мач – добре, само че не е нужно да го хулиш, а да го подкрепиш”, сподели още той.

ЦСКА финтира Лудогорец

„ Можем да излезем от тази рецесия единствено, в случай че сме здрави като пестник. Всички дружно ще се оправим с тази обстановка. Не е хубаво, че имаме четири загуби, само че какво да създадем. Нови треньори, нови схеми – би трябвало време, а тук никой не ти го дава. Мисля, че националният тим има капацитет да се развие. Липсва ни в действителност единствено времето, с цел да свикнем със системата, да се напаснем. Да разберем кой какво желае, къде тича. Това, че позволяваме неточности, не е ужасно, защото и другите го вършат. За стила, който практикува господин Балъков – това е рискът. Щом селекционерът вижда, че Марселиньо и Вандерсон могат да оказват помощ, то значи могат. Играчи, които могат да поемат отговорност, да измислят нещо групово. Не съм срещу чужденците, само че за мен ще е по-добре да има повече българи. За момента, откакто няма, и чужденците са добре пристигнали, щом ще оказват помощ на футбола ни”, приказва още той.

За ЦСКА Москва:

„ Какво да кажа за тях? Добър тим са и разчитат на млади играчи, което е добре за тях. От една страна нямат опит, което е добре за нас. Те ще желаят да се потвърдят, ще бъдат нападателни. Няма какво да се лъжем – мощен тим са, само че мисля, че ще се оправим добре. Стиловете на двата отбора са ясни. Те разчитат на силов футбол, а ние би трябвало да играем нашата игра – бързо и с непрекъснато придвижване. Когато се оставим на тяхната игра, ще имаме проблеми. Има много мачове и мисля, че това е добре, че сме домакини. Иска ни се да тръгнем с победа, която да ни даде самочувствие. Искаме да вървим като водачи, само че каквото е писано – това ще се случи”, приключи Антон Недялков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР