Бранителят на Ливърпул Джо Гомес смята, че влиянието на Върджил

...
Бранителят на Ливърпул Джо Гомес смята, че влиянието на Върджил
Коментари Харесай

Джо Гомес: Трудно е да се измери влиянието на Ван Дайк в Ливърпул

Бранителят на Ливърпул Джо Гомес счита, че въздействието на Върджил ван Дайк върху представянето на европейския клубен първенец е незаменимо. Победата през уикенда над огромния зложелател Манчестър Юнайтед с 2:0 направи по този начин, че „ червените” продължиха вездесъщата си серия в Англия, откакто отборът още веднъж е с 13 точки пред Манчестър Сити. Именно гол на Ван Дайк даде превес на Ливърпул против „ алените дяволи”.

Гомес се утвърди като централен защитник до холандеца, откакто оказа помощ на тима да записва рекордните седем следващи сухи мрежи в елита на Англия.

„ Забавлявам се с Върджил. Всеки в тима е наясно какъв брой се веселя, когато той вкара. Работим доста на тренировките върху статичните положения и те се отплащат накрая”, сподели Гомес пред уеб страницата на клуба.

„ Не мисля, че е елементарно да се размени въздействието му в тима. Той е доминантен темперамент, доминантен футболист. Всичко в него е особено и сме радостни, че го имаме в нашия тим – той е като мой огромен брат! Чудесен футболист и необикновен човек”, продължи с възхвалите младия защитник.

„ Позитивно е, че моето наличие докара до тези статистики, само че аз постоянно давам всичко от себе си, с цел да оказа помощ на тима. Знаем какъв брой значим е всеки идващ мач и се фокусираме единствено върху него. Никой не мисли, че е повече от другия, а всеки разсъждава отборно, което е най-важното нещо. Има толкоз разнообразни характера в съблекалнята, само че мениджърът се грижи да пази това. Трябва да сме фокусирани и да продължаваме”, сподели още Гомес.

Гол на Мохамед Салах в добавеното време материализира триумфа за отбора на Юрген Клоп в огромното дерби с Юнайтед, макар че отборът доминираше в огромен % от времето. „ Смятам, че трябваше да имаме по-голяма преднина от 2:0 в края на мача, само че най-важното е успеха и представянето на тима. Можем да извадим доста позитиви от мача, тъй като знаем какво значи той за Англия, тъй че към този момент гледаме напред”, установи Джо Гомес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР