Бранителят на Черно море Стефан Станчев е категоричен, че ако

...
Бранителят на Черно море Стефан Станчев е категоричен, че ако
Коментари Харесай

Стефан Станчев: Ако стигнем до бараж ще спечелим

Бранителят на Черно море Стефан Станчев е безапелационен, че в случай че той и неговите съотборници съумеят да се доберат до баража, ще се преборят за Лига Европа.

Защитникът приказва и за контузията, която получи по време на зимната подготовка и която го извади от терена за повече от два месеца.

“Получих контузия още януари месец в старта на подготовката. Докторите ми споделиха, че няма да играя до края на сезона, само че аз направих всичко допустимо и се върнах доста по-рано от предстоящото. Имах шина, която трябваше да нося за по-дълъг интервал. Рискувах да я нося по-малко време за да упражнявам повече и да подкрепям мускулатура, с цел да се върна по-рано. За мое благополучие всичко се случи по най-хубавия начин”, показа Станчев.

Защитникът пропусна съвсем цялата зимна подготовка на варненци поради скъсана вътрешна връзка на коляното. “Успях да се върна след два месеца и половина. Най-лошото нещо в спорта е да гледаш в профил съотборниците си по какъв начин играят “, сподели още бранителят и добави:

“Когато си здрав, без значение дали падаш или биеш, се чувстваш благополучен от това, което правиш. При съществуване на травма се чувстваш неползотворен, не можеш да вършиш работата си. Доволен съм, че завръщането ми съответства със мощната серия на тима, която се надявам да продължи. Със сигурност чупенето на каръка не е поради мен. Постът ми не е толкоз основен за успехите на отбора, само че се веселя, че хванах тази вълна. Впоследствие още веднъж получих контузия, само че не беше сериозна, отшумя за два, три дни”, разяснява още Стефан Станчев и продължи:

“Въпрос на време беше да свърши тази неприятна серия. Веднъж напипаме ли ритъма и стартираме ли с успехите, след това няма да могат да ни спрат. Предстои ни мач, който би трябвало да изиграем доста отговорно и се надявам да нямаме загуби до края на сезона”.

“В този формат е безумно да правиш сметки. Независи единствено от нас. В такива мачове един тим може както да влезе във форма, по този начин и да се разколебае и да изгуби убеденост. Мисля, че сме добре готови. Стоим доста по-компактно и проведено. Интуицията ми подсказва, че в случай че стигнем до бараш ще спечелим. Дотам е сложният път. Отборите са преодолими, на едно равнище сме съвсем всички тимове. Трябва да се играе мъдро и със сърце”, приключи Стефан Станчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР