Бранителят на Ботев (Пловдив) Па Конате е роден на 25

...
Бранителят на Ботев (Пловдив) Па Конате е роден на 25
Коментари Харесай

Па Конате от Ботев : Имам голям интерес към предприемачеството

Бранителят на Ботев (Пловдив) Па Конате е роден на 25 април 1994 година в Малмьо. Той даде изявление за бюлетин " Канарче ", в което приказва доста забавни неща за себе си.

Свикнахте ли към този миг с живота в България и със съотборниците си в Ботев?

- Да, любувам се на живота си тук в Пловдив - това е един великолепен град с прелестни хора. Много ми харесва и отбора, единствено че и атмосферата в него, имам фантастични съотборници, които ме подтикват в допълнение всеки ден.
 Зингаревич на среща с Валентич
Зингаревич на среща с Валентич

Ясни са цели на селекцията

Играете като защитник, единствено че към този миг отбелязахте и няколко гола. Имате ли характерен афинитет към офанзивата, или головете са по-скоро резултат на краткотраен повод?

- Защитник съм, единствено че също по този метод обичам да атакувам. Едно от най-силните ми качества на терена е да се включвам с пробиви в офанзивите на отбора.
 Валентич хареса двама от българския хайлайф
Валентич хареса двама от българския хайлайф

Ето кои са

Имате 3 мача за Швеция.

- За мен беше чест да играя за Швеция, където съм роден и където израснах. Имах няколко мощни сезона и получих шанс да покажа качествата си и в националния тим.

Но в този момент сте част от националния отбор на Гвинея. Наскоро там имаше прелом - четвъртиза последните 12 месеца в Западна Африка. По това време Вие бяхте в страната за мач с националния отбор. Каква беше обстановката и по какъв метод успяхте да напуснете Гвинея?

- Да, в този миг играя за Гвинея, откъдето е и моят баща. Тези мачове ми носят огромен опит, а през януари ни предстоят и срещите от Купата на африканските народи. Относно преврата - първоначално беше извънредно, когато нямаше много информация какво таман се случва, като се изключи това, че военните са завзели страната, а президентът е задържан. Не беше позволено самолети да кацат или да изхвърчат от Гвинея. Беше притеснително по какъв метод ще се прибера от пъкъла. За благополучие съотборникът ми Наби Кейта от Ливърпул съумя да уреди частен самолет, който да ни транспортира.

Преди да се присъедините към Ботев, сте играли за Розенборг, Малмьо и други северни отбори. Каква е разликата сред футболните стилове в Скандинавия и в Югоизточна Европа?

- Бих споделил, че играчите в Югоизточна Европа имат много добра независима техника и се усещат по-сигурни с топката. В Скандинавия играта е по-интензивна и се тича много.
 Ботев (Пловдив) победи Царско село с 2:1 в efbet Лига
Инфарктен свършек в Коматево! Ботев (Пд) се скъса да пропуща, само че пречупи Царско село в 90-а минута

" Канарчетата " удариха три греди в хода на дуела

Какви бяха първите Ви чувства от Пловдив? Имате ли към този миг обичано място тук?

- Първите ми чувства от Пловдив бяха, че това е град, събрал много история в себе си. Любимото ми място тук е Гребната база, която е около мястото, където обитавам. Тук можеш да се разходиш, да потичаш, има също и кафе, а и уреди за осъществения на открито и е приятно място за транспортиране на свободното време. Бихте ли ни разказали повече за мястото където сте роден и за семейството си?

- Роден съм и израснах в Швеция. Швеция е хубава и много студена страна, единствено че моите корени са в Африка. Майка ми е от Гамбия, а баща ми от Гвинея. Доста голямо семейство сме - имам петима братя и сестри.

А какви са изгодите Ви извън футбола?

- Имам огромен интерес към предприемачеството и съм мощно подтикван да пускам личен персонален бизнес, като за момента в Швеция имам две студиа за татуировки.

Кои са обичаните Ви интернационалните играчи?

- За мен най-хубавите леви бекове в света и мои идоли са Роберто Карлош и Марсело.
 Фенове на Ботев (Пловдив) скочиха за Колежа: 1 година неистини и обещания
Фенове на Ботев (Пловдив) скочиха за Колежа: 1 година неистини и обещания

Привържениците на Ботев опънаха транспарант на стадион " Христо Ботев " и пред постройката на Народното събрание в София
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР