Брандът за бельо Victoria`s Secret подписа своя първи договор с

Брандът за бельо Victoria`s Secret подписа своя първи договор с ...

Victoria's Secret вече си има транссексуален ангел.


Брандът за бельо Victoria`s Secret подписа своя първи договор с транссексуален модел. Името ѝ е Валентина Сампайо и тя е едва 22-годишна. Хубавицата се похвали сама в Instagram, където пусна кадър „зад кулисите“ от фотосесията ѝ за лейбъла.

„Никога не спирай да мечтаеш“, добави в друг пост бразилката. Новината е повече от изненадваща, тъй като неотдавна маркетинговият директор на марката Ед Разек направи някои изказвания, които бяха насочени срещу транссексуалните.Снимка: Instagram

„Ако питате дали обмисляме да включим транссексуален модел или модел плюс в наше шоу, правили сме го. Не смятам, че можем да предоставим по нещо за всеки вкус. Това е специфичен бизнес, а не квартален магазин. Таргетираме конкретна група, на която да продаваме, а не на целия свят. Не смятам, че трябва да включваме транссексуални модели. Това шоу е фантазия, 42-минутно специално забавление“, коментира публично той и си навлече гнева на звезди като Риана и конкурентите си в лицето на Aerie и Third Love, които настояха да се извини публично.

Самата Сампайо не е коментирала думите му. Тя издаде, че никога не се е чувствала дискриминирана или потискана заради решението си да смени пола си. Тя е дете от съвсем обикновено семейство – баща ѝ е рибар, а майка ѝ учителка.Снимка: Instagram

„На 8-годишна възраст майка ми ме заведе на психолог. Тогава вече се чувствах по-добре в компанията на момичета. Чувствах се една от тях и обичах да колекционирам кукли. Психологът разбра веднага, че съм транссексуална.

На 12 години започнах да се наричам сама Валентина. Бях чула това име и смятах, че е много красиво.“, сподели пред бразилския вестник Diario do Nordeste супермоделът.

Източник: tialoto.bg