Брандът е много повече от цветова палитра, лого, слоган и

...
Брандът е много повече от цветова палитра, лого, слоган и
Коментари Харесай

Трите стълба на успешния бранд

Брандът е доста повече от цветова палитра, лого, слоган и метод да представиш продукта си. Той е обвързван с чувствата, с посланието, което доближава до хората, и метода, по който го интерпретират. Как обаче бизнесът построява връзка с потребителите, по какъв начин от нищото се основава една такава база? Три типичен образеца, прегледани от Никлас Гоке в Medium.com, дават отговор на тези въпроси.

“Think Different ”

Идеята на Стив Джобс и Стив Возниак за построяването на Apple не е просто да основат конкурентен на IBM артикул. Те са желали да трансформират метода, по който хората гледат на компютрите, да ги създадат задоволително дребни, тъй че всички да могат да ги употребяват вкъщи и в офиса си. Всеки техен артикул е откритие.

“Just Do It ”

Докато учи в Станфордския университет, създателят на Nike, Филип Найт, прави разработка за това за какво обувки би трябвало да се създават в Япония, където трудът е по-евтин. Това е революционно, тъй като по това време фирмите всеобщо основават продуктите си в страни като Германия, където разноските, свързани със чиновниците, са по-високи.

На тази основа Фил и неговият някогашен треньор Бил Бауърман през 1964 година основават Blue Ribbon Sports, откакто убеждават група японски предприемачи да изнасят обувкитет си в Съединени американски щати, където той ще има извънредни права за продажбата им. Започва да продава обувки, подредени на багажника до колата си.

“The Happiest Place on Earth ”

През 1923 година Уолт Дисни отпътува за Калифорния с едно куфарче и с една фантазия. Няколко години му лишава да реализира огромните си триумфи, само че даже и след основаването на най-голямото си създание, Мики Маус, Уолт, който в никакъв случай не почива на лаврите си, непрекъснато предизвиква екипа за основаване на още нови герои и още нови истории, които да показа на света.

Визия, деяние, история

Тези правила са илюстрирани нагоре, а всички са еднообразно значими за построяването на проспериращ бизнес. Всъщност всеки от тези марки – Apple, Disney и Nike, обръща внимание и ползва тези три неща по едно и също време. Разбира се, това не е задоволително за постигането на статут на бизнес империя, позната на милиони по света, само че е едно положително начало.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР